14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Tavernes i Xeraco obtenen el compromís de la Diputació per condicionar el Camí Real

La Diputació es compromet amb Xeraco i Tavernes en condicionar el Camí Real a l’espera d’un projecte d’ampliació de la via

L’alcalde de Xeraco, Avelino Mascarell; l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González; i el regidor d’Urbanisme de Tavernes, Josep Llácer; es van reunir aquest passat dimarts, 26 de novembre, amb el diputat de Carreteres, Rafa García, amb l’objectiu d’exposar-li tots els problemes que els usuaris estaven patint a conseqüència del Camí Real, que es contempla com a via pecuària.

García va informar en aquesta trobada que existeix una partida pressupostària per a condicionar la CV-605 en el tram que afecta a  Tavernes i Xeraco. No obstant això, aquesta actuació està condicionada al permís del Consell, ja que el departament de Medi natural és qui té les competències perquè és el responsable de les vies pecuàries.

El diputat de Carreteres no va posar inconvenients a l’actuació prevista, encara que sí que va insistir que per a això ha de comptar amb el vistiplau de l’administració autonòmica. Aquesta actuació consistiria a condicionar la carretera Natzaret-Oliva al seu pas per Tavernes i Xeraco, mentre s’estudien possibles alternatives per a tindre una via en les millors condicions.

Sergi González, ha assegurat sobre aquest tema que “hem traslladat també les queixes dels agricultors que són els més afectats per les condicions en les quals es troba una carretera en la qual no s’ha actuat des de fa molt temps”.

Per la seua part, Avelino Mascarell ha recalcat que “la Diputació no veu inconvenients en l’actuació però de la Conselleria d’Infraestructures depén el catàleg de carreteres i de Medi natural, les vies pecuàries, així que cal posar a totes les parts d’acord”.

L’obra de condicionament està prevista per al pròxim, any, però serà una solució temporal mentre s’espera l’actuació definitiva per a “tindre una carretera ampla i segura”.

Tant González com Mascarell van insistir en la importància d’aconseguir la reunió entre totes les administracions implicades a desbloquejar la situació que s’ha creat en el Camí Real. Una cita que esperen per a principis de gener després del compromís que va adquirir amb tots dos alcaldes la setmana passada Fran Quesada, director general de Medi natural.

Articles relacionats