Tavernes adjudica a una empresa local la redacció del projecte per a acabar la piscina coberta

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha adjudicat la redacció del projecte d’acabament de la piscina coberta municipal, un document necessari per a escometre els treballs d’acabament de les obres i adequació de les instal·lacions per a obrir el complex a l’ús públic. De fet, el despatx d’arquitectura ja elabora el projecte, fa mesuraments en les instal·lacions i comprova l’estat de l’equipament.

L’empresa adjudicatària ha estat l’estudi d’arquitectura EB Arquitectura i Urbanisme Safor 7 SLP, empresa vallera amb gran experiència en obra pública. La redacció del projecte d’acabament s’ha adjudicat per un import de 40.232’5 euros.

Jordi Juan ha assenyalat que «l’equip de govern ha estat treballant paral·lelament amb la resolució judicial del recurs per a avançar en la redacció del projecte d’acabament». «Així, una vegada resolt el contenciós administratiu amb garanties jurídiques que donen suport als passos que estem fent, tenim via lliure per a centrar-nos en el camí cap a la finalització de les obres i l’adjudicació de la concessió d’explotació», ha conclòs el primer edil.

La redacció del projecte coincideix amb la notícia de que el Jutjat Contenciós Administratiu nº 6 de València ha desestimat íntegrament el recurs d’impugnació de la resolució de contracte de concessió d’obra pública, construcció i explotació, així com la confiscació de la fiança dipositada com a garantia, interposat pel Banc Popular contra l’acord del ple municipal de Tavernes del 25 de novembre de 2016, que resolia el contracte amb MetrovalAqua SL, signat l’abril de 2008, per a construir i explotar la piscina coberta municipal.

La decisió del tribunal desestima íntegrament les pretensions del Banc Popular, ja que -segons la sentència- «qui ha incomplit les seues obligacions, abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista». Per tant, decreta ajustada a dret la resolució del contracte per causa imputable al contractista, així com la confiscació de la garantia definitiva del contracte de 106.014,72 euros constituïda per aval bancari del Banc Popular.

Esta decisió del Jutjat Contenciós Administratiu obri el camí a l’Ajuntament per a iniciar l’expedient de liquidació de la concessió i fer els tràmits administratius per a acabar les obres de la piscina coberta municipal.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha celebrat amb entusiasme esta sentència que «avala el treball fet per l’Ajuntament i ens dóna les garanties jurídiques per a tirar avant els procediments». «Són molts els esforços del govern municipal per a desbloquejar la situació de la piscina coberta, que ara comencen a donar fruit», ha afegit.

A més, Jordi Juan ha comentat que «després de llegir el sentit de la sentència i els termes en què s’argumenta, tenim les garanties legals suficients per a dur al Ple municipal l’inici de l’expedient de liquidació de la concessió, en el qual fa temps que treballa este govern i ja tenim un esborrany de proposta de liquidació. I, molt important, continuem treballant per a aconseguir el projecte de final d’obra, que ja hem contractat, i en què ja treballem», ha conclòs l’alcalde de Tavernes.

El consistori ja té damunt de la taula una proposta de liquidació de la concessió, una vegada dirimits els danys i perjudicis i les instal·lacions rebudes, per la qual hauria de pagar solament uns 37.000 euros per a prendre possessió de les instal·lacions esportives. No obstant això, la resolució podria inclús resultar positiva per a l’Ajuntament de Tavernes, és a dir, que MetrovalAqua hauria de pagar uns 2.800 euros al consistori si es pren en consideració la quitança del deute que l’Ajuntament va admetre quan es va adherir al concurs de creditors de MetrovalAqua.

A més, el govern municipal ha contractat els serveis d’una enginyeria que ja redacta el projecte d’acabament de les obres d’acord amb la normativa actual i que tramitarà també la legalització de les instal·lacions. 

Et Pot Interessar