14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Tavernes facilitarà atenció per a gestionar les ajudes del Pla Resisteix de la Generalitat per autònoms i microempreses

– L’Ajuntament habilita una oficina d’atenció especialitzada per a gestionar les ajudes del Pla Resisteix de la Generalitat

· El servei d’informació es posarà en funcionament a partir de demà a través del telèfon mòbil 673 689 826 (en horari de 9 a 14 hores) i el correu [mailto:ajudesparentesis@tavernes.org | ajudesparentesis@tavernes.org]

· Tavernes disposarà de més de 400.000 euros en la línia d’ajudes Parèntesi de la Generalitat Valenciana, amb una aportació municipal de 60.000 euros

· Les ajudes van destinades als sectors més afectats per la crisi sanitària com l’hostaleria, la restauració, l’oci nocturn, el turisme i les activitats esportives

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna s’adhereix al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana i disposarà d’un total de 400.982 euros dins de la primera línia d’ajudes anomenada Parèntesi, destinada als sectors més perjudicats per la pandèmia de la COVID-19. La Generalitat Valenciana aportarà el 65,5% d’aquestes ajudes, la Diputació de València un 22,5% i el consistori assumirà el 15% restant, amb una aportació pròpia de 60.000 euros.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha assenyalat que “ara més que mai és necessària la implicació de totes les institucions per a ajudar els que més pateixen econòmicament les restriccions de la pandèmia i evitar així que tanquen els seus comerços o empreses”.

Així, l’Ajuntament de Tavernes habilitarà una oficina d’atenció especialitzada dins del departament de Foment Local per a gestionar directament les sol·licituds de la línia d’ajudes Parèntesi, oferir informació a la ciutadania i resoldre els dubtes que puguen sorgir durant tot el procés. Aquest servei d’atenció especialitzada es posarà en funcionament a partir de demà dijous 28 de gener mitjançant el telèfon mòbil 673 689 826 (en horari de 9 a 14 hores) i el correu ajudesparentesis@tavernes.org.

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha destacat que “el consistori ha posat els recursos necessaris perquè els ciutadans tinguen un canal de comunicació directa per a rebre la informació de primera mà i puguen fer preguntes i resoldre els seus dubtes sobre el Pla Resistir. El nostre objectiu és que els veïns i les veïnes de Tavernes tramiten aquestes ajudes el més ràpid possible”.

Entre els sectors que es beneficiaran d’aquestes ajudes es troba l’hostaleria i la restauració, l’oci nocturn, els allotjaments i activitats turístiques, així com les activitats esportives, artístiques i d’espectacles, de creació, recreatives i d’entreteniment.

Aquestes ajudes estan destinades a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i les microempreses amb un màxim de 10 treballadors, i consisteixen en una ajuda directa de 2.000 euros per cada autònom o pime de fins a 10 empleats, més un increment addicional de 200 euros per treballadora o treballador donat d’alta en la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

En breu, l’Ajuntament aprovarà les bases reguladores de les ajudes i oferirà més informació sobre la presentació de sol·licituds.

Articles relacionats