12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Tavernes de la Valldigna presenta el llibre de les Festes Majors 2022

 

 

• Entre els textos del llibre trobem diferents relats històrics, un repàs al projecte de la Llar de la Bona Lletra, la participació de la SIUM en el certamen de Kerkrade i un bonic homenatge a la figura de Salvador Talens ‘Putxero’

• L’alcalde Sergi González i la regidora de Festes, Encar Mifsud, han agraït i felicitat als col·laboradors i col·laboradores pel magnífic treball que han fet en el llibre oficial d’enguany

• Els llibres es poden recollir en l’Ajuntament, la Casa de la Cultura, el Braç Treballador i el pavelló cobert Carlos Pellicer

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va presentar ahir a la vesprada en el saló de Plens el llibre oficial de les Festes Majors 2022 del municipi, les quals s’inicien aquest divendres 9 de setembre i finalitzaran el pròxim cap de setmana, el diumenge 18 de setembre.

En l’acte van estar presents la corporació municipal, els autors dels textos, els diferents col·laboradors del llibre, els cronistes oficials del municipi, Encarna Sansaloni i Pep Ciscar, els protagonistes de la portada, representants de les associacions valleres i veïns i veïnes que van voler descobrir de primera mà el contingut del llibre.

Els dos cronistes oficials són els encarregats d’obrir els relats amb els seus textos sobre l’epidèmia de grip del 1918 a Tavernes i les aigües de reg i conflictivitat a la Valldigna del segle XIX. En el vessant cultural del llibre té cabuda el projecte de La Llar de la Bona Lletra que està impulsant l’Ajuntament per a difondre les obres i la figura dels escriptors vallers Rafael Chirbes, José Monleón i Joan Vicent Clar, així com la meravellosa experiència de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes al certamen internacional de Kerkrade, contada pel director de la banda, Carlos Sancho.

En els relats històrics, Mariam Magraner, Vicenta Félix i Salvador Vercher fan un repàs en els anys de les Festes de Tavernes a través de l’evolució dels carrers engalanats, de les tradicions o costums que han anat canviant al nostre poble i recordant com el cine Capitolio.

I per tancar el llibre d’enguany, un homenatge molt emotiu i especial a Salvador Talens Puig, ‘Putxero’, que malauradament ens va deixar fa unes setmanes. La seua filla Núria Talens, amb unes poques línies, evidència perquè el seu pare era tan volgut i tot el que ha suposat la figura de Salvador ‘Putxero’ per a Tavernes, un home actiu, lluitador i que estimava el seu poble, sent una peça essencial de la SIUM, de la UE Tavernes i del CC La Valldigna des dels seus inicis.

Durant la presentació del llibre, tant l’alcalde, Sergi González, com la regidora de Festes, Encar Mifsud, han volgut agrair i felicitar als col·laboradors i col·laboradores pel magnífic treball que han fet enguany.

L’alcalde Sergi González destaca que “les festes patronals de Tavernes són un punt de trobada, de cohesió social i la millor forma de continuar fent poble. Amb respecte, inclusió i tolerància, de segur que veïns i visitants gaudirem d’uns magnífics dies de festes amb la programació tan variada que hem preparat”.

La regidora Encar Mifsud ha assenyalat que “hem preparat amb molta il·lusió unes festes perquè les gaudisquen tant joves com majors, amb un eix central molt clar: els grups i artistes locals i una forta participació del teixit associatiu. Tavernes té un ric patrimoni artístic i cultural, i el volem fer valdre”.

Per últim, ha afirmat que “el llibre de Festes és un tresor literari que ens enriqueix cultural i emocionalment com un rebost de la memòria que ens convida a recordar d’on venim i cap on volem anar a través de textos i fotografies de la història de Tavernes”.

Els llibres oficials de les Festes Majors de Tavernes 2022 es poden recollir en l’Ajuntament de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores, i també en la Casa de la Cultura, el Braç Treballador i el pavelló cobert Carlos Pellicer.

Articles relacionats