Tavernes de la Valldigna  impulsa tallers educatius de diversitat per a combatre la LGTBIfòbia

· · La Regidoria de Diversitat ha finalitzat la primera sèrie de tallers i contacontes als centres educatius per tal de normalitzar la diversitat i previndre la LGTBIfòbia

· Es tracta d’un programa de conscienciació en matèria d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Diversitat, ha impulsat un programa de conscienciació en matèria d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere adreçat a la infància i jovent del municipi, amb la finalitat de previndre la LGTBIfòbia en tota la societat, però especialment en els espais educatius.

L’objectiu de la iniciativa és normalitzar, des de ben menuts, la diversitat a través de contacontes i manualitats de reforç adaptades a cada etapa educativa per tal de remarcar que les diferències que existeixen entre les persones són enriquidores i afavoreixen l’evolució de la societat.

A més, mitjançant els contacontes, es busca trencar amb els estereotips i els rols de gènere, afavorir la inclusió i la participació de totes les persones que se senten diferents i generar actituds responsables, cíviques i tolerants cap a la diversitat en l’àmbit educatiu.

La regidora de Diversitat, Lara Romero, va assistir a un dels primers tallers desenvolupats a principi de mes, i va remarcar que “si volem una societat millor, hem d’educar en valors i ensenyar des de la infància el respecte, la tolerància, promoure l’acceptació i l’autoacceptació. Així, una forma atractiva, lúdica i motivadora és mitjançant els contacontes a les escoles, i estic molt satisfeta per l’acceptació que ha tingut entre l’alumnat valler. La il·lusió, naturalitat i alegria amb què entenen la diversitat les xiquetes i xiquets és l’exemple a seguir per a viure en una societat respectuosa”.

Els contacontes i tallers contra la LGTBIfòbia han començat este mes al CEIP Sant Miquel, CEIP Divina Aurora (1r i 2n de Primària) i CEIP Alfàndec (3r d’Infantil). En els pròxims mesos, esta iniciativa de sensibilització arribarà a la resta de centres educatius de Tavernes.

Et Pot Interessar