31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Gandia recupera un cartell històric de la Fira i Festes de 1897

· Jose Manuel Prieto: “És un dels documents més valuosos per explicar les festes de la ciutat”

El regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto, ha informat que des de hui, la ciutadania podrà gaudir a la biblioteca Central d’un cartell de la Fira i Festes de 1897 on s’anunciaven els diferents actes programats en les festes municipals d’aquest any.

El cartell té unes dimensions de 301 x 112 cm i està compost de diferents parts i peces d’impressions litogràfiques en paper. L’orla decorativa es compon de 10 peces longitudinals i 4 peces quadrades en els extrems. El conjunt emmarca les 5 peces de centre amb la programació de les festes. Les impressions són de colors blaus, vermells i verds en l’orla mentre a les impressions centrals alternen parts textuals en negre amb colors variats i impressions daurades.

Prieto ha explicat que es tracta d'”un dels documents més valuosos per explicar les festes de la ciutat i per això el portarem a restaurar a un taller d’Alacant per poder posar-lo a disposició de la ciutadania de Gandia. Ens permet conéixer com eren les festes i com s’estructurava i funcionava la societat” va explicar el regidor qui ha recordat que en 2021 es compleixen 150 anys de l’aparició del Tio de la Porra.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats