Els Premis FAES 2020 marcats per la crisi del coronavirus

– Els Premis FAES 2020 reconeixen el gran esforç dels empresaris de la comarca en una nit d’agraïments

Les instal·lacions de Foment AIC van acollir aquest dijous, 17 de desembre, la XXI Trobada Empresarial Premis FAES seguint els protocols de seguretat i adaptant-nos a les noves tecnologies que ens van permetre connectar de manera telemàtica amb multitud de personalitats que ens van acompanyar en una nit especial.

La nit del sector empresarial de la comarca va comptar amb l’assistència de la presidenta de la CEV València, Eva Blasco; i del president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro. Així mateix comptem amb les intervencions del president de la CEOE, Antonio Garamendi; del *president de les Corts *Valencianes, Enric *Morera; i del conseller d’Economia i Sectors Productius, Rafa Climent.

La XXI Trobada Empresarial Premis FAES va voler reconéixer el gran esforç de tots els empresaris i empresaris de la nostra comarca i és per això que es van fer lliurament de tres estatuetes a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant: a l’alcalde d’Oliva, David González; i al president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia; com a representants del sector empresarial de tota la comarca.

El president de Foment, Joaquín Bernabeu, destacava la institució com «la casa per excel·lència de l’activitat empresarial de Gandia i la comarca». I incidia en «la disposició i col·laboració del sector per a continuar potenciant l’economia de la nostra comarca».

El president de FAES, Juan Pablo Tur, recalcava durant la seua intervenció la importància que «ara més que mai és fonamental que organitzacions empresarials, empresaris i empresàries, treballadors, sindicats i administració, impulsem el teixit empresarial de la comarca, dotant-la dels mecanismes necessaris per a aconseguir ser un referent en estratègia de futur a la Comunitat Valenciana».

Durant la seua intervenció, Diana Morant va destacar l’excepcionalitat de la trobada deguda a la crisi sanitària i que per primera vegada, els guardons no van ser entregats a empreses sinó a tot el teixit empresarial de la comarca. Un homenatge que Morant va qualificar de “merescut”, ja que “heu estat del costat de la solució i per això cal agrair que a pesar de les restriccions i les immenses dificultats heu continuat emprenent i treballant”.

L’alcaldessa de Gandia, va recordar que durant la pandèmia, empreses, autònoms i la mateixa patronal empresarial van jugar un paper clau en la signatura del pacte de ciutat que “permetrà a Gandia recuperar l’estabilitat i eixir d’aquesta crisi més preparats i més forts. Mentre en la resta de l’Estat la desunió era la tònica, a Gandia hem aconseguit reunir a tots els agents involucrats en la prosperitat i el progrés de la nostra ciutat”.

Morant va continuar destacant que gràcies al diàleg i la unió, Gandia ha aconseguit una inversió pública de més de 90 milions d’euros en infraestructures estratègiques que generaran més de 1200 llocs de treball directes en els pròxims dos anys amb projectes com la subestació elèctrica de Sanxo Llop, el Pla de Sostenibilitat Turística del Ministeri, el Pla *edificant, el nou Espai Sociosanitari o el Palau de Justícia, entre altres.

Finalment, “l’alcaldessa va incidir en l’aplicació de les noves tecnologies, en tots els àmbits, possibilitarà convertir a Gandia en un pol d’oportunitats i d’atracció per a les empreses per a avançar cap a una ciutat digital, verda i inclusiva, construïda entre tots”.

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, va ser l’encarregat de clausurar aquesta la nostra trobada dels Premis FAES amb unes paraules per a tots els empresaris i, sobretot, a les administracions públiques als qui demanava «una major implicació i compromís per a contribuir al fet que el sector isca d’aquesta».

Fotografia Àlex Oltra

Et Pot Interessar