22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Tavernes de la Valldigna aconsegueix el compromís de la Generalitat d’assumir la construcció de l’IES Jaume II El Just de Tavernes

  • El director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, anuncia que la conselleria s’ocuparà del projecte del centre educatiu i accepta la proposta feta per l’Ajuntament de rehabilitar l’edifici i no enderrocar-lo.

  • L’alcaldessa Lara Romero ha agraït el compromís del director general per anar de la mà i impulsar els projectes de reforma i millora dels centres educatius, ja que són necessàries estes actuacions per al benestar tant de l’alumnat com del professorat.

La Generalitat Valenciana s’ha compromés a assumir la construcció de l’IES Jaume II El Just de Tavernes de la Valldigna. Així ho ha traslladat este matí el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, en una reunió celebrada hui a l’ajuntament on s’ha explicat esta decisió tant als representants municipals com a l’equip directiu de l’institut. L’Ajuntament i el director general han acordat, com es va proposar fa unes setmanes en una reunió en la Conselleria d’Educació, anul·lar la delegació de competències que té el Consistori per a tirar endavant el projecte inclòs en el Pla Edificant.

Amb la nova proposta serà la Generalitat Valenciana qui assumisca de forma directa la reforma del centre educatiu i s’encarregue de l’obra. Una decisió en què també s’ha acceptat la proposta feta pel Govern local de no enderrocar l’edifici, sinó rehabilitar-lo. D’eixa manera no serà necessari el trasllat de l’alumnat mentre duren les obres, sinó que podrà fer-se fer fases i anar reubicant als estudiants segons les necessitats.

El director general d’Infraestructures Educatives ha assenyalat que l’objectiu de la conselleria és mantindre el cronograma previst inicialment per l’Ajuntament i que en 4 anys es puga fer la licitació del projecte i la rehabilitació de l’IES Jaume II El Just.

També en la reunió s’han tractat l’estat actual dels projectes del CEIP Sant Miquel i les millores de l’IES La Valldigna. L’Ajuntament ja té el projecte del col·legi fet i preparada la solera en la ubicació on aniran les aules prefabricades. L’objectiu és poder fer el trasllat del mobiliari i material escolar a este lloc amb la màxima celeritat possible perquè el pròxim curs escolar l’alumnat ja puga començar allí les classes. El director general ha afirmat que en les pròximes setmanes l’ajuntament disposarà dels diners per a poder licitar les obres i fer els tràmits el més ràpid possible.

L’alcaldessa Lara Romero ha agraït el compromís del director general per anar de la mà i impulsar els projectes de reforma i millora dels centres educatius, ja que són necessàries estes actuacions per al benestar tant de l’alumnat com del professorat.

En la reunió en l’ajuntament han estat presents l’alcaldessa Lara Romero, el regidor d’Obres Públiques, Josep Llàcer, i els portaveus dels grups municipals del Consistori, a més dels equips directius de l’IES Jaume II El Just, l’IES La Valldigna i el CEIP Sant Miquel. Després de la reunió, el director general d’Infraestructures Educatives ha visitat l’IES Jaume II El Just per a conéixer l’edifici que serà rehabilitat.

Articles relacionats