20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia acull aquest dissabte la XVI edició del Trofeu José Mª Ángel ‘Pitet’

 


· 135 esportistes prebenjamins, benjamins i alevins procedents de tota la Comunitat Valenciana participaran en la competició

El regidor d’Esports, Jesús Naveiro i la presidenta del Club de Natació i Esports de Gandia (NIE), Pilar Martí, han presentat hui la XVI edició del trofeu ‘José Mª Ángel Pitet ‘.

A la roda de premsa també hi ha estat present Idoya Ángel, filla de José Mª Ángel ‘Pitet’ qui ha decalrat: “Que el record del meu pare seguisca viu gràcies a aquest trofeu significa moltíssim per a mi. Sempre va ser un gran amant de la natació, va començar a nadar abans de la Guerra i va acabar convertint-se en entrenador nacional”, ha assenyalat.

La competició se celebrarà aquest dissabte, 20 d’abril, en la piscina municipal de Gandia i comptarà amb diferents modalitats, algunes de les quals seran individuals i d’altres de relleu per equips. Els esportistes competiran a sis carrers de 25 metres i cada prova es cronometrarà de forma manual.

Pel que fa a les categories, els nadadors seran prebenjamins, benjamins o alevins. “Aquesta prova és especial perquè s’enfoca als més menuts. Ací demostraran, no només el talent, sinó també l’esforç i la passió que dediquen a la natació des de ben menuts. Més que una competició, diria que és un espectacle, així que convide tothom a unir-se i a gaudir de l’esdeveniment“, ha comentat Naveiro.

Els nadadors i nadadores hi podran participar, com a màxim, en quatre modalitats dins del seu nivell. A més de competir en una o dues proves de la seua elecció, els que nasquessen el 2013 faran, obligatòriament, els 400 m lliures i 200 m de braça, mentre que els nascuts el 2014 recorreran els 200 m lliures i els 100 m d’esquena.

Les diferents modalitats (esquena, papallona, braça, relleu, etc.) es dividiran en quatre sessions: dues primeres al matí, que començaran a les 10 i acabaran a les 13 hores, i dues més a la vesprada, que arrancaran a les 17 i acabaran a les 20 hores. Els esportistes hauran d’acudir a les 8.30 i a les 15.30 hores, respectivament.

Abans de la primera sessió, els més menuts, que no entren a la categoria de prebenjamins, però ja tenen cinc anys, faran una exhibició en què nedaran 25 metres. “Volem inculcar l’esperit de la natació i de la competició des del principi“, ha esmentat Martí.

Pel que fa als premis, es lliuraran medalles als tres primers classificats per categoria a cada prova individual i als tres primers equips de les proves de relleus. En cas d’empat, la classificació es decidirà atenent el nombre més gran de primers llocs obtinguts.

Sobre la participació, la presidenta del NIE ha destacat que aquest any s’han presentat huit equips de la Comunitat Valenciana i que el més nombrós serà precisament el de Gandia, que compta amb 46 esportistes. En total, es reuniran 135 participants, 74 dels quals seran nens i 61 xiquetes.

Per la seua banda, l’edil ha recordat que aquesta prova atraurà persones que generaran un impacte positiu a l’economia, ja que alguns pernoctaran la nit anterior o la de la prova a la ciutat o la platja. “Estem parlant de 135 xiquets, de manera que al voltant de 120 persones podrien pernoctar al municipi. Una vegada més, l’Ajuntament aposta per un esdeveniment esportiu que afavoreix, tant el comerç, com el binomi esport-turisme i atrau nombrosos visitants“, ha assenyalat.

Per acabar, Martí ha agraït tot el suport que ha rebut per part de l’Ajuntament i ha animat tota la ciutadania a gaudir de la prova.

Articles relacionats