24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Tavernes contractarà 48 veïns i veïnes desocupats

  • L’Ajuntament contractarà 48 veïns i veïnes desocupats amb la posada en marxa de dos nous tallers d’ocupació
  • Tavernes ha rebut més d’1 milió d’euros en subvencions per part de Labora per a dur endavant els tallers d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes V’ i ‘Millorem i creixem’, dirigit a dones desocupades
  • Els tallers d’ocupació es desenvoluparan en quatre itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat
  • Cal fer la inscripció com a demandant d’ocupació en Labora (fins al 30 de setembre) i afegir l’especialitat formativa en la fitxa de demanda: http://ow.ly/jJPQ50KVxKu

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha sigut beneficiari per part de Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, de dos subvencions que superen el milió d’euros per a dur endavant dos nous tallers d’ocupació amb els quals es contractaran a 48 persones desocupades.

La primera subvenció ascendeix a 754.063,20 euros, amb la qual s’engegarà la cinquena edició del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes’, amb el qual es contractaran 30 veïns i veïnes i 6 persones per a l’equip docent durant un any.

Com a novetat, enguany, el consistori també ha rebut una subvenció de 251.354,40 euros per a posar en marxa un taller exclusiu per a facilitar la formació i la inserció laboral de dones desocupades a través del taller d’ocupació ‘Millorem i creixem’, amb la contractació durant un any de 10 alumnes i 2 persones que formaran l’equip directiu i docent.

L’Ajuntament valler completarà el finançament dels tallers d’ocupació amb una aportació municipal de 65.000 euros.

‘Millorem l’entorn de Tavernes V’ constarà de tres itineraris diferenciats, amb 10 alumnes per cada especialitat: activitats auxiliars en vivers, jardins, jardineres i manteniment de zones verdes; activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal; i operacions auxiliars en acabats rígids i urbanització i pintura decorativa en construccions. Mentre que el taller ‘Millorem i creixem’, dirigit exclusivament a dones, tindrà un únic itinerari al voltant de la interpretació i l’educació ambiental, amb un total de 10 alumnes contractades. L’alumnat obtindrà els certificats de professionalitat corresponents en acabar el taller.

Per a poder ser seleccionat com a alumne, cal inscriure’s abans del pròxim divendres 30 de setembre (inclòs) com a demandant d’ocupació en Labora i afegir l’especialitat formativa en la fitxa de demanda. En este vídeotutorial s’explica com sol·licitar formar part de l’alumnat d’un taller d’ocupació: http://ow.ly/jJPQ50KVxKu. Les persones interessades també poden posar-se en contacte amb el departament de Foment Local en el Braç Treballador (96 282 36 60).

El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha destacat que “de nou Tavernes ha aconseguit rebre dos subvencions importants en matèria d’ocupació que es destinen a formar i millorar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes desocupats. Seguirem treballant en esta línia perquè les dades d’inserció laboral al finalitzar els tallers són molt positives”.

L’oficina Labora serà l’encarregada de remetre al departament de Foment Local un llistat amb les persones preseleccionades entre les quals es farà la selecció final d’alumnes segons els criteris establerts en les bases reguladores.

D’altra banda, la selecció del personal directiu, docent i de suport es realitzarà d’accord amb la Instrucció del Director General de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació per a la selecció del personal directiu, docent i auxiliar administratiu de Tallers d’Ocupació i Talleres d’Ocupació de dones 2022.

Articles relacionats