21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

Compromís +´ Gandia unida considera «electoralista i una cortina de fum» l’anunci del tramvia

• El Grup municipal vol deixar clar que es tracta d’una proposta unilateral del PSOE, que no ha estat consensuada amb els socis dels governs del Botànic i del Serpis.

• Alerten que el tramvia implicarà renunciar a vertebrar el sud de la Safor i les comarques del nord d’Alacant amb el tren de la costa. «I tot, perquè el PSOE valencià vol tapar-li les vergonyes al Govern central en el seu enèsim incompliment als valencians i a les valencianes en infraestructures».

• A més a més, recorden que la vertebració de la Safor no se soluciona solament resolent la connexió de Bellreguard, Palmera i Oliva. Cal garantir la comunicació dels 31 pobles i açò sols es pot fer amb una bona xarxa d’autobusos que connecten tots els pobles en Gandia, en l’hospital i entre ells de forma regular.

El Grup municipal de Compromís +´ Gandia unida ha titllat «d’electoralista, unilateral i insuficient» l’anunci de Ximo Puig d’iniciar els tràmits del projecte de tramvia.

Així, en primer lloc, asseguren que aquests anuncis pocs mesos abans d’eleccions recorden als recurrents del tren Gandia-Oliva-Dénia o tren de la Costa, la desitjada vertebració entre les comarques del nord d’Alacant i del sud de València, realitzats durant dècades pels governs del PSOE i del PP.

«La diferència és que ara ja no és un tren, ara l’anunci és d’un tramvia, que ja no paga l’estat, sinó la infrafinançada Generalitat Valenciana, i a ningú se li escapa que si es fa el tramvia, ja no es farà mai el tren de la costa. Així, el primer que cal destacar és la incongruència de què per la inacció o incompetència del govern central, en coses de les seues competències, com els ferrocarrils, que ara haja de ser la Generalitat la que carregue en les despeses d’una infraestructura estatal, sent la CCAA pitjor finançada de l’estat».

Tot això, asseguren, sense que s’haja buscat el consens dels socis de govern a la Generalitat, la mancomunitat, la Diputació, ni la resta de pobles afectats, com ara Gandia; «sense exposar públicament quins són els detalls d’un projecte que pot posar en qüestió la vertebració del País Valencià, com si fora una cosa menor».

I és que per a Compromís +´ Gandia unida la vertebració de la Safor no se soluciona solament resolent la connexió de Bellreguard, Palmera i Oliva. Cal solucionar la comunicació dels 31 pobles i açò sols es pot fer amb una bona xarxa d’autobusos que connecten tots els pobles en Gandia, en l’hospital i entre ells de forma regular i no amb tres vegades per dia. «Si hi haguera un autobús que anara d’Oliva a Gandia cada 20 o 30 minuts no caldria cap tramvia. Cal fugir de maniqueismes i negar la màxima que sols es pot vertebrar el sud de la Safor, perdent la vertebració del País que portem reclamant dècades. Volem pujar en Dénia i baixar en València sense transbords, siga en tren o siga en tramvia, però sense transbords i volem fer-ho en un temps que permeta ser competència al cotxe. Volem una xarxa ferroviària de primera classe, no ens calen remitjons, ens calen solucions».

En definitiva, Compromís +´ Gandia unida es nega a renunciar a la vertebració del sud de la Safor i el nord d’Alacant, «perquè el PSOE vulga tapar-li les vergonyes al Govern central en el seu enèsim incompliment als valencians i a les valencianes en infraestructures», han conclòs.

Articles relacionats