17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Tavernes celebra la Festa de l’Orgull 2022 amb un ventall d’activitats 

 

  • El divendres 1 de juliol es celebra la primera gala dels Premis Diversitat i la Festa Deseo54 en la zona del canal San Pablo de la platja de Tavernes
  • El dissabte 2 tindrà lloc la Gala de l’Orgull, seguida de l’espectacle ‘La fuerza del Destino’, tribut a Mecano, i el concert del grup de pop-rock IV Cuatro

Un any més, l’Ajuntament de Tavernes, a través de les regidories de Diversitat, Cultura, Festes i Joventut, i amb la col·laboració del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS),  organitza la Festa de l’Orgull, enguany a la platja de Tavernes. L’esdeveniment, té lloc els dies 1 i 2 de juliol en un recinte obert habilitat en la zona del canal San Pablo i que comptarà amb diverses actuacions i activitats gratuïtes que ompliran la platja de música, cultura i, sobretot, igualtat, respecte i inclusió.

Així, les activitats s’ iniciaran demà divendres 1 de juliol a les 21 hores amb la primera edició dels Premis Diversitat, que està formada per un jurat de grans referents de l’activisme LGTBI com Ferran Gadea, Daniela Requena, Damián López, La Sanguinelli i la PantoDivah. En esta primera edició del concurs de talents, que promou valors com la diversitat i la inclusió, s’atorgaran diferents guardons i el guanyador o guanyadora actuarà el dia següent en la Gala de l’Orgull.

A partir de les 00 hores començarà la Festa Deseo54 amb un magnífic show especial format per drag queens, gogós i diferents sorpreses que amenitzaran la vetlada nocturna del divendres.

El dissabte 2 de juliol, a partir de les 21 hores, donarà inici la Gala de l’Orgull amb les actuacions de l’artista vallera Nora la Cantaora i La Sanguinelli, Choco D’Honor, La PantoDivah, el discjòquei Salva Faus, Drag Shíky i Ginebra Light. Més tard, al voltant de les 23 hores, s’iniciarà el gran espectacle de ‘La Fuerza del Destino’, un homenatge tribut a l’històric grup Mecano. A continuació, el grup ‘IV Cuatro’ tancarà la Festa de l’Orgull amb un concert de pop-rock espanyol dels anys 80.

Les actuacions musicals es complementen amb diferents tallers i punts d’informació del col·lectiu LGTBI, i també amb el Passeig per la Llibertat, conformat per paraigües multicolor en l’entrada de l’avinguda de la Marina.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, destaca que “som un poble que du a terme polítiques de conscienciació i d’igualtat per a continuar treballant pels drets del col·lectiu LGTBI i fomentar el respecte cap a la diversitat i la inclusió, perquè tot el món és lliure d’estimar com i a qui vulga”.

La regidora de Diversitat, Lara Romero, ha assenyalat que “la programació d’activitats per a la Festa de l’Orgull ha estat organitzada de forma transversal, preparada per a tots els públics i amb l’objectiu de fomentar el respecte cap a tots els col·lectius i que la població gaudisca d’un magnífic espectacle”.

Articles relacionats