18.8 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Un nou impuls econòmic per a potenciar la Ruta dels Borja

– Turisme Comunitat Valenciana destina 160.000 € per potenciar i promocionar la Ruta dels Borja

signa conveni ruta dels borja
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto signant el conveni de col·laboració, fotografia Âlex Oltra


El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto van signar ahir el conveni de col·laboració entre les dues entitats per potenciar la ruta turística de la família dels Borgia el 2022.

L’acord té un import de 160.000 euros i es marca com a objectiu impulsar la promoció i el posicionament de la marca Territori Borgia. El document contempla accions enfocades a la creació de contingut per a la interpretació del patrimoni perquè els turistes puguen comprendre i descobrir la història i la influència dels Borja a terres valencianes de forma accessible i lúdica. A més, l’ajuntament de Gandia impulsarà la creació de nous continguts audiovisuals, així com el disseny, l’edició i la impressió de material promocional.

Així mateix, hi ha previstes accions de dinamització i comunicació turística per part de l’Ajuntament de Gandia. D’aquesta manera, es preveuen activitats com el Festival Borja Port Art, de circ i dansa, que se celebrarà al Moll dels Borja, o les activitats que s’organitzen al llarg de tot l’any amb motiu de l’Any Jubilar sobre la figura de Sant Francesc de Borja. També es preveu promocionar la marca ‘Territori Borgia’ mitjançant una Falla Borgiana per promocionar les Falles de Gandia a través de l’eix temàtic dels Borja.

A més, es duran a terme actuacions amb mitjans de comunicació i prescriptors, a més de l’organització d’esdeveniments de promoció turística, com la Fira Borgiana.

Després de la signatura de l’acord, José Manuel Prieto ha destacat que Gandia, com una de les principals destinacions turístiques del territori valencià, ha de posar en marxa campanyes de promoció per continuar consolidant la destinació. “Les coses no passen perquè sí ni per casualitat. Hem treballat molt i hem rebut molt d’ajut d’altres administracions per veure uns resultats que ajuden a millorar la ciutat, el sector turístic i generen noves oportunitats de prosperitat després d’haver superat la pandèmia

Per la seua banda, Francesc Colomer va incidir a “la sòlida línia de col·laboració que mantenim des de Turisme amb Gandia. Creiem en la governança col·laborativa i hem de ser capaços de generar espais i causes perquè es creen noves oportunitats” “Aquest acord ve a reforçar i donar suport a la bona feina que s’està fent des de Gandia i que queda demostrat que tinga un Pla de Sostenibilitat Turística que permetrà continuar avançant en el camí de transformació digital, la sostenibilitat i el compliment dels ODS”.

Articles relacionats