11.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Tavernes aprova un pressupost de més de 17 milions per a l’any 2022

 

– Ha estat aprovat amb els vots favorables dels grups Compromís, Socialista i l’Esquerra, i els vots en contra del grup Popular i el grup Ciutadans

– El capítol d’inversions augmenta fins als 1,3 milions d’euros, en el qual destaca la renovació integral de l’enllumenat públic de Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va aprovar en el Ple d’aquest dijous el pressupost municipal per a l’any 2022 amb els vots favorables dels grups Compromís, Socialista i l’Esquerra, i els vots en contra del grup Popular i el grup Ciutadans. La totalitat del pressupost municipal del 2022 ascendeix a 17.142.118,28 euros, un 6,43% més que l’anterior pressupost.

El primer tinent d’alcalde, Josep Llàcer, va ocupar l’alcaldia-presidència del Ple ordinari del mes de desembre davant l’absència de l’alcalde Sergi González a causa de la recent paternitat. Aprofitem l’ocasió per a donar-li l’enhorabona a ell i a la seua parella Maria pel naixement de la seua primera filla.

Josep Llàcer va destacar que “és un pressupost equilibrat i ajustat que permet seguir fent inversions per a millorar els serveis públics municipals, atenent les demandes de la ciutadania i reduint el deute, tot sense apujar cap impost ni cap taxa. És important aprovar el pressupost municipal abans de finalitzar el present any per a començar el 2022 amb un full de ruta marcat i iniciar els projectes clau per a seguir millorant els serveis i la vida dels vallers i valleres”.

Així, el capítol d’inversions del pressupost del 2022 augmenta fins als 1,3 milions d’euros, en el qual destaca la renovació integral de l’enllumenat públic de Tavernes, que permetrà millorar el servei i comptar amb un sistema més eficient i sostenible. Per a dur endavant la substitució de tots els llums i quadres elèctrics del municipi, l’Ajuntament consigna un préstec d’1’2 milions d’euros, i també preveu demanar una subvenció a l’IVACE per a reduir el cost de la despesa. A més d’aquesta inversió, es contempla també la millora d’equipament per a la Casa de la Cultura i el manteniment i adquisició de programes informàtics.

A aquestes inversions ja pressupostades per al 2022, s’afegiran futures inversions finançades mitjançant el romanent de tresoreria de l’any 2021, ja que la legislació actual no permet gastar el romanent com a partida inicial del pressupost.

Per últim, el capítol 1 de personal s’incrementa per la pujada salarial fixada pel govern estatal, els convenis firmats amb els clubs i associacions de Tavernes es mantenen en un total de 280.000 euros, i s’inclou un conveni extraordinari, que ascendeix a 15.000 euros, amb el Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna amb motiu del seu 50é aniversari.

Articles relacionats