19.8 C
Gandia
Dilluns, 20 març, 2023

Tavernes aposta fermament per la Via Verda pel traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia

 

– L’Ajuntament cedeix l’ús dels terrenys per a l’execució de la Via Verda pel traçat de l’antic trenet Carcaixent-Dénia

– La via ciclopeatonal unirà Tavernes amb l’interior de la Ribera Alta, Alzira i Carcaixent, a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria

– El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació executarà les obres en el terme municipal valler

Tavernes, 2021.03.09. El Ple de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va aprovar ahir la proposta d’acord de la Regidoria d’Urbanisme per a cedir l’ús i la disponibilitat dels terrenys perquè el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació execute en el terme municipal el projecte de rehabilitació del traçat de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia com a camí natural.

Aquesta via ciclopeatonal unirà l’interior de la Ribera Alta, Alzira i Carcaixent, amb Tavernes i la seua platja a través de la recuperació del traçat de l’antiga via fèrria del Trenet Carcaixent-Dénia, un projecte que contribuirà al desenvolupament sostenible del medi rural i a apropar el medi natural a la població.

El manteniment de les obres i la gestió de les noves infraestructures seran assumides per l’Ajuntament.

Així, durant l’execució de les obres, el consistori cedirà els terrenys del camí del Pla, camí de la Cadira, carrer del Matadero, Avinguda de les Corts Valencianes, carrer de Marjaletes, Passeig dels Sequers, camí de la Dula, camí del Portitxol, la parcel·la Q viales, un tram de la CV-603 i camí del Mar, que una vegada finalitze el projecte seran d’ús eco-recreatiu.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha afirmat que “l’execució del projecte suposarà un gran avanç en mobilitat i turisme sostenible per a Tavernes i la Valldigna. A més d’un reclam paisatgístic, la rehabilitació del traçat de la via de Carcaixent a Dénia permetrà recuperar una part de la nostra història”.

Articles relacionats