14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Xeresa impulsarà una campanya informativa sobre les normes de gestió de la marjal

– L’Ajuntament de Xeresa realitzarà una campanya per a informar el veïnat sobre la normativa que afecta a les parcel·les de la marjal

L’any 2014, la Generalitat publica per primera vegada sobre la declaració i regulació de les Zones Especials de Conservació, la marjal de la Safor va ser una de les zones declarades com a Zona Especial de Conservació.

L’Ajuntament de Xeresa va presentar aquest any una sèrie d’al·legacions, els ajuntaments de Xeraco i Tavernes de la Valldigna es van adherir a aquestes al·legacions presentades per Xeresa. Tot i que no es va rebre resposta, algunes d’elles es van tindre en compte a la següent proposta de normativa.

L’any 2017 la Generalitat va publicar la versió preliminar del projecte de Decret del Consell per novament declarar i regular com a Zona Especial de Conservació la marjal de la Safor i en el 2018, l’Ajuntament torna a presentar noves al·legacions i comença a negociar amb la Conselleria de Medi Ambient. Així es va aconseguir que per exemple s’eliminara la prohibició de canalitzar séquies i canals o la prohibició d’usar herbicides per a la neteja de marges, o la creació d’un consorci.

A finals del 2020 s’aprova definitivament aquesta normativa tenint en compte les al·legacions i negociacions realitzades des de l’Ajuntament de Xeresa.

En els pròxims dies, l’Ajuntament de Xeresa repartirà un díptic amb l’explicació detallada de la normativa de gestió de la marjal i convocarà diverses reunions de grups per a informar als propietaris de parcel·les de la marjal.

Articles relacionats