12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

Tavernes amb la Creu Roja enceten un projecte d’acompanyament a la gent gran

• Es farà un acompanyament social i telefònic a les persones majors per a millorar i incrementar la seua vida social

• La soledat va ser un dels grans problemes d’aquest col·lectiu de risc durant el confinament

• El projecte contempla també la provisió dels queviures necessaris en cas de nou confinament

L’Ajuntament de Tavernes i la Creu Roja enceten conjuntament un projecte d’acompanyament a les persones majors del municipi. Per tal que puguen millorar, incrementar i consolidar la seua vida social, aprofundint en aspectes com el suport emocional, personal i preventiu.

Aquest projecte naix amb l’objectiu de reduir el sentiment de soledat o l’aïllament amb vista de millorar la qualitat de vida de la gent gran. La situació sanitària actual ha agreujat en molts casos l’estat emocional de la gent gran, incrementant el sentiment de soledat i disminuint les relacions socials a causa del confinament o l’aïllament. Per això, aquest acompanyament presencial i telefònic per part de voluntaris de la Creu Roja, busca reactivar tan físicament com psicològicament la vida de les persones majors de 60 anys.

El projecte arrancarà en les pròximes setmanes i estarà coordinat i supervisat per la Regidoria de Serveis Socials. Dins de les activitats previstes per a millorar els aspectes personals i psicològics, destaquen l’acompanyament personal amb lectures i escolta activa, sessions formatives individuals per a millorar l’autoconfiança, la comunicació, l’adaptació o les habilitats socials, activitats de respir, hàbits saludables i salut constant (control de tensió, oxigen en sang i pes), oci al domicili i cridades telefòniques periòdiques per tal de constatar l’estat de salut dels usuaris.

A més, en cas de nou confinament, el projecte també contempla la provisió a la gent major dels queviures necessaris per a facilitar-los el seu dia a dia. Com que la soledat va ser un dels grans problemes d’aquest col·lectiu durant el confinament, s’impulsaran també sessions formatives de l’ús bàsic del telèfon mòbil per a familiaritzar la gent gran amb les videotrucades o missatges de text perquè puguen seguir en contacte amb les seues famílies.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha manifestat que “l’acompanyament a la gent gran del municipi és totalment necessari per a millorar la seua qualitat de vida davant la situació sanitària que vivim”. Per la seua part, la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, ha destacat “la importància de la socialització de la gent gran per combatre la soledat, i fer un seguiment personalitzat de salut física i mental a un dels grups de risc per la COVID-19”.

A la reunió inicial on es va perfilar i coordinar el projecte van assistir l’alcalde Sergi González, la regidora Noe Alberola, el president de Creu Roja Tavernes i membres de Creu Roja València, i posteriorment s’han mantingut diverses reunions més amb l’equip que durà a terme aquest projecte a Tavernes.

Articles relacionats