Tavernes adoba el Festivern amb activitats lúdiques i una campanya de promoció del comerç en Nadal

L’Ajuntament de Tavernes ha presentat #ATavernesMésNadal, la marca amb la què s’ha batejat la campanya nadalenca d’este any, que pretén convertir a Tavernes en tot un referent de les Festes de Nadal.

En paraules de l’alcalde, Jordi Juan, «són dies d’oci i d’eixir al carrer i estem satisfets perquè hem tancat una programació per a tots els gustos i edats. A més, a banda d’activitats organitzades per l’Ajuntament, hem d’incloure actes generats pel potent teixit associatiu de la ciutat. Fet que em fa sentir molt orgullós de la nostra ciutat i que esperem que servisquen també per a impulsar el comerç local».

A més de fomentar un oci per a tothom i promoure les compres al comerç local, l’alcalde, Jordi Juan destaca l’impacte turístic, mediàtic i econòmic que proporcionen esdeveniments com el Festivern, inclosos en una programació que «pretén potenciar a Tavernes no sols com a un reclam turístic per a les vacances d’estiu, sinó, també, per a les vacances d’hivern».

El cartell del Festivern

Al llarg d’este període nadalenc, Tavernes de la Valldigna torna a ser la seu del Festivern. El Festival d’hivern de les comarques centrals valencianes celebra del 29 al 31 de desembre la seua XIV edició en la què destaca, al seu cartell, bandes com Els Catarres, Zoo, La Fúmiga, Auxili, Narco o Talco, entre altres. El tret d’eixida del Festivern vindrà de la mà d’un concert de benvinguda, a càrrec de Nuc, que l’Ajuntament organitza a la Plaça Major el divendres 28 de desembre. Dos zones d’acampada, en les què s’han augmentat els punts de recollida de fem i de reciclatge respecte a les anteriors edicions, més activitats esportives com les competicions de pilota, futbol sala o bàsquet i el tradicional correbars completen un festival en el què s’espera una assistència, al voltant, de quinze mil persones.

Però, no sols de Festivern viu el Nadal a Tavernes. Activitats d’oci, culturals, de promoció del comerç local o esportives són, també, protagonistes de la programació nadalenca. Així del 14 al 16 de desembre, la Regidoria de Turisme organitza la Fira de Nadal, al Passeig del País Valencià, que no s’oblida de la xicalla ja que comptarà amb la presència del Pare Noel i tallers de pintura i de ninots. El mateix diumenge 16 de desembre, també al Passeig del País Valencià, l’Associació de Comerciants de Tavernes traurà els seus productes amb l’organització d’un mercadet lúdic.

A banda de la tradicional cursa de sant Silvestre, que tindrà lloc el divendres 28 de desembre, l’esport és un dels principals actors del Nadal a Tavernes, amb la celebració, del 3 al 4 de gener, de la Festa Esportiva de Nadal al pavelló cobert Carlos Pellicer amb tot tipus d’activitats que faran les delícies de la xicalla i dels més majors. Al poliesportiu municipal, per la seua part, es celebra el Sopar de Cap d’Any, la nit del 31 de desembre, organitzat per l’Associació Casablanca i la Cosa Nostra.

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat ha programat durant estes dates una campanya per la igualtat i contra la violència de gènere, amb un acte central el 28 de desembre, i la campanya «Els joguets no tenen gènere». Joguets que, per cert, duran les Seues Majestats d’Orient la vesprada del 5 de gener després de la cavalcada que recorrerà els carrers de Tavernes. Pel matí, visitaran l’escoleta de la Platja.

Enguany, el Nadal de Tavernes comptarà amb una nova ornamentació lumínica. Llums que, a més dels carrers i places, il·luminaran uns arbres de Nadal molt especials. Aquells que la Fundació IntegraValldigna ha elaborat amb fusta reciclada i amb residus de plàstic, molts d’ells reutilitzats gràcies a la col·laboració dels ciutadans del carrer la Barca, que han cedit bona part del material que van utilitzar per engalanar el seu carrer durant les festes del municipi.

Et Pot Interessar