11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

TardorVers Gandia al Palau Ducal

 

 

El passat divendres el Palau Ducal dels Borja de Gandia va acollir una activitat molt especial, de música i poesia, amb motiu de les VI Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents.

Tardor Vers Gandia 1

Aquest recital ha estat organitzat pel poeta gandià Joan Deusa, coordinador del festival de poesia #Estiuvers, conjugant-hi poesia, música i espais patrimonials de la Safor. Així, aquest espectacle, en la línia de l’Estiuvers, s’ha anomenat “Tardorvers”, i s’ha contemplat com un passeig de museu per un palau de paraules, un recorregut per la tradició literària de la Safor, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat. A la guitarra, Miquel Pérez Perelló, i als vents i la percussió Maria Jesús Moreno, hi van crear un diàleg amb la veu del poeta Josep Piera, Fill Predilecte de Gandia, i la sala de corones del Palau Ducal de Gandia. L’homenot de Beniopa hi va col·locar versos de poetes vinculats a la Safor, com una exposició, peces que anaven des del món àrab, el Renaixement, el Barroc, el Romanticisme, fins a arribar a l’actualitat, i als seus propis versos…

Les VI Jornades de Museus i Col·leccions Museogràfiques Permanents de la Comunitat Valenciana, organitzades per la GVA Educació, Cultura i Esport i el Departament d’Arqueologia i Patrimoni de Gandia de l’Ajuntament de Gandia, que coordina l’arqueòleg municipal, Joan Negre i dirigeix la regidora Alícia Izquierdo.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats