SUSANA GARCÍA I ERICA LANFORS INDAGUEN SOBRE LA FRAGILITAT HUMANA A LA SALA COLL ALAS

Fràgil és el títol del nou projecte d’estes creadores, que mostra obres bi i tridimensionals en xicotet i mitja format i algunes instal•lacions, la majoria obres de nova producció. Es tracta d’una investigació sobre la fragilitat, com a quelcom inherent a l’esser humà o a la vida, el dolor i com influeixen els estereotips de gènere.

Susana Garcia i Erica Landfors havien topetat en les seues respectives històries personals i col•lectives amb la fragilitat de les dones i les xiquetes, els grups més desafavorits i desempoderats pel patriarcat, i han elegit plasmar eixa fragilitat en representacions simbòliques capaces de connectar amb les vivències de moltes persones.

Erica Landfors va nàixer en el nord de Suècia on va passar la seua infància i adolescència. Després d’uns anys viatjant per Europa va arribar a Espanya on va començar a desenvolupar la seua activitat d’artista plàstica i on té la seua residència des de fa més de 20 anys. Llicenciada en Belles Arts, la naturalesa és la seua major font d’inspiració i proveïdor de materials. Les seues peces estan fetes de material orgànic i/o tèxtil en els quals s’entreveuen temes relacionats amb els seus propis processos d’autoconeixement i la condició de ser dona.

 «Paraules que parlen d’un amor invencible» a l’abric de l’Alqueria Laborde