16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Spiderman corona el taller de l’artista faller Pere Baenas

– Un projecte en el qual Pere Baenas reivindica les possibilitats dels tallers fallers per a treballar en la tematització d’esdeveniments, decoracions, en projectes de branding i màrqueting.

– Pere Baenas “Hui estic encantat d’haver portat a terme aquest projecte on també ha col·laborat el meu fill que és un autèntic fan del superheroi”

Un superheroi ha sobrevolat  Daimús fins a coronar un extrem del taller de l’artista faller Pere Baenas.

Pere Baenas Spiderman 1Una nova i creativa estratègia de comunicació vinculada al seu treball i que ahir a la vesprada va ser seguida amb interés i sorpresa de la gent que al passar prop del taller va veure com un grandíssim Spiderman es “plantava” damunt de la nau de l’artista.

IMG 20210506 WA00082No es pot ignorar el cost econòmic que ha suposat la pandèmia pel gremi d’artistes fallers on la majoria de tallers han hagut de fer ERTO i inclús molt d’ells hauran de tancar definitivament els tallers.

Pere Baenas, afortunadament, no ha patit cap cas de contagi en el seu equip de treball i a més està resistint la pandèmia amb tota la seua plantilla, gràcies entre altres coses, a la confiança de les seues falles de València, inclosa la falla d’Especial de Covento Jerusalen que ja ha contractat la falla per l’exercici 2022, i també les fogueres de Sant Joan.

Pere Baenas ha destacat que “els artistes fallers tenim tot el nostre negoci en la creació de falles i fogueres i davant la pandèmia s’ha demostrat la feblesa del sector al tindre tots els ous amb una sola cistella, i si cau es trenquen tots.” “L’artista faller té la seua finalitat en la creació i construcció de les falles i fogueres, però podem tindre altres mercats alternatius tant d’ordre festiu com empresarial.

D’ací naix el projecte que ahir va veure la llum, un gegantesc Spiderman desenvolupat en materials que compleixen amb totes les normes constructives de resistència al foc que són exigibles i a més a l’exposició externa dels fenòmens meteorològics.

Sent una clara mostra que estan capacitats per abordar projectes de decoració, de estrategia de marca, activitats de màrqueting, personalització i de reclam publicitari, entre altres més coses.

IMG 20210506 154018Pràcticament coincidint en aquest nou projecte el món de les falles han rebut l’esperançadora notícia que en el segon semestre de l’any es podrien celebrar les falles i fogueres.

“És una gran notícia per a la festa i per als sectors productius vinculats a les falles, seria la fi de túnel”. “Poder celebrar aquest juliol les falles i a setembre les fogueres, si la situació epidemiològica el permés, seria ideal. Així podríem reiniciar amb normalitat l’exercici 2022” ha assenyalat Pere Baenas.

Pere Vicent Baenas García

És un destacat artista faller amb més de 35 anys d’experiència, i que té el seu taller a Daimús. Es va formar com a aprenent en el taller de Vicente Blasco, on acudia des dels deu anys a ajudar a l’estiu.

Pere Baenas Spiderman 2 La seua primera falla la va plantar en 1982, fora de concurs, per a la Falla Corea de Gandia, en la categoria infantil. En 1987 obté el primer premi amb la falla infantil de la Plaça del Mercat Central, també a Gandia, que va ser l’inici d’una trajectòria d’èxits i de reptes cada vegada més importants.

En 2014, Baenas fa història a ser el primer artista que guanya el primer premi d’Especial de València amb la falla “Escàndol”, de la Falla Plaça del Pilar i tres mesos després fa el doblet amb el primer premi a les Fogueres d’Alacant amb la foguera “Superstició” de Carolines Altes, a Alacant.

També ha realitzat falles per a l’Ajuntament de València: 2002 “Mare Nostrum”, 2004 “Al·lucine”, 2007 “La mar al vent”, i 2011 “València 2011: Esport Tot l’Any”.

Articles relacionats