10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Sanitat notifica un nou brot de coronavirus a  la Safor

 S’ha  notificat un nou brot de coronavirus a la Safor i una altra vegada es d’origen social, concretament s’ha detectat a Miramar i el nombre de persones contagiades es de 4, de moment.

Comunitat Valenciana

– Sanitat registra 149 casos nous de coronavirus i 410 altes en la Comunitat Valenciana

– S’han comptabilitzat 17 nous casos a Castelló, 44 a Alacant i 88 a València

– Els equips d’epidemiologia intensifiquen la labor de revisió de les dades de defuncions per la COVID-19 en la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha administrat un total d’1.812.967 dosis de la vacuna contra el coronavirus. Han rebut la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca i la monodosis de Janssen) 544.433 persones.

A més, s’han notificat 149 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 391.100 persones.

Des de l’última actualització s’han registrat 410 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 392.065 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 219 persones ingressades, i d’elles 54 es troben a l’UCI.

A més, s’han registrat 8 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia és de 7.354.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 3.150 casos actius, la qual cosa suposa un 0,78% del total de positius.

Sobre l’ampliació d’informació en referència a les persones mortes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destacat que “en cap moment ha omés cap defunció per la COVID-19. Les defuncions s’han anat incloent en la nota diària al mateix temps que han sigut comunicats a aquesta Conselleria, amb independència de quan ha ocorregut ‘de facto’ la defunció, una data que no s’ha conegut fins que no s’ha notificat a la Conselleria la defunció o, en molts casos, després d’una posterior investigació”.

Que des de dilluns passat es faciliten més dades amb major detall no obeeix en cap cas a ocultar xifres, sinó justament el contrari, a seguir en el camí cap a la màxima transparència. De fet, des d’agost de 2020, existeix una estadística en GVA Oberta on s’adjudiquen els casos al dia en què han mort, independentment de quan es comuniquen.

S’està ampliant la informació perquè, en baixar el nombre de contagis i la pressió sanitària de la COVID-19, els equips d’epidemiologia dediquen més temps a ampliar i revisar totes les dades de les defuncions. En els pics de les ones aquests mateixos equips estaven centrats en el seguiment de casos, la seua traçabilitat i el rastreig, que era el realment urgent en aquest moment. No obstant això, algunes de les notificacions arriben amb mesos de retard per problemes dels organismes que els comuniquen, aliens al sistema sanitari públic valencià.

Articles relacionats