21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

“SOM: Societat oberta al món”,  Més que un llibret falla de Sant Nicolau Mosquit any 2023

Des de la delegació de cultura que encapçala Teo Brunet com a director del projecte cultural SOM, s’ha dissenyat un llibret de falla per aquest exercici que com a mínim està creant expectació dins del món cultural dels llibrets, no sols a Gandia sinó als voltants dels pobles de la comunitat amb gran trajectòria als llibrets de falla.

Presentacio llibret Falla Sant Nicolau Mosquit Grau de Gandia

La comissió del Grau de Gandia ha fet un esforç de creativitat en els darrers anys en els seus llibrets, considerant-los en aquests últims cinc anys un dels millors llibrets de la ciutat i encapçalant el top 10 dels premis de la Generalitat Valenciana per la promoció i l’ús del valencià, fruit d’aquest treball, en 2019 aconseguiran guanyar amb Tabú el 1r premi.

El 2023 no volen deixar indiferent a ningú i és que en xifres, 92 autors 80 obres literàries , 30 poesies, 3 assajos literaris , 5 il·lustradors d’entre nobels i de renom i 2 fotògrafs. Amb un total de 15 monogràfics que interactuen entre ells com si es tractara d’una orquestra afinada, sempre amb coherència i sense perdre de vista el que un llibret de falla persegueix, parlar de falles.

Per coordinar aquest llibret han comptat amb 3 comissaris culturals, dels quals destaquen la col·laboració D’Aureli Domènec, gran experimentat en cultura valenciana.

SOM: Societat oberta al món, té 410 pàgines que converteixen aquest llibret en l’obra literària fallera més extensa mai realitzada a Gandia i que pretén deixar una petjada en la tradició de les lletres i la cultura de les falles.

Articles relacionats