15.6 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Som ciutadania, no súbdits!, Compromís Més Gandia

Davant la visita aquest migdia dels Reis espanyols, des del Grup municipal de Compromís Més Gandia volem manifestar que no estarem presents i no participarem dels actes i fastos públics (amb tints berlanguians), organitzats per l’Ajuntament de Gandia per a retre’ls honors i sufragats amb diners de totes i tots.

En primer lloc, perquè creiem en una ciutadania amb els mateixos drets i oportunitats. En conseqüència, no som súbdits de ningú; la monarquia és una institució caduca, anacrònica i hereva del franquisme, incompatible amb principis democràtics essencials. Considerem que el rei i la monarquia, que no són triats democràticament, han de deixar d’exercir la seua tutela sobre la ciutadania i sobre els governs i parlaments que sí que ho són. Només així es podrà avançar en llibertat i en democràcia.

La República és per a nosaltres, un objectiu a assolir. Per tant, rebutgem qualsevol expressió monàrquica que limite les llibertats del nostre poble. Un sistema republicà és per definició, més coherent amb els principis democràtics i de sobirania nacional.

D’altra banda, la nostra portaveu, Alícia Izquierdo sí que assistirà a l’acte de lliurament dels Premis Estatals d’Investigació 2024, convidada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, que és qui organitza els guardons. Pensem que, precisament, el que garanteix la igualtat d’oportunitats en un Estat democràtic avançat és l’esforç i la inversió de les administracions públiques en educació, investigació o cultura.

Articles relacionats