25.1 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Situació del coronavirus a la Comunitat Valenciana

– Barceló: ‘No és el moment d’expandir la por, sinó de prendre les mesures necessàries per a frenar el coronavirus’

– La consellera s’ha reunit aquest matí amb el President, Ximo Puig, per a traslladar-li la situació actual del coronavirus

– Sis nous positius eleven a 35 la xifra total de casos actius en la Comunitat Valenciana

BARCELO CORONA 1La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mantingut aquest matí una reunió amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. La trobada ha servit per a informar-lo i analitzar la situació actual sobre el coronavirus en la Comunitat Valenciana, així com dels temes que es van tractar ahir en la sessió extraordinària del Consell de la Unió Europea a la qual Barceló va acudir al costat del Ministre de Sanitat, Salvador Isla, com a representant de totes les comunitats autònomes d’Espanya.

La consellera ha explicat que la Comissió Europea va valorar l’evolució del coronavirus als països de la Unió Europea des de l’última reunió el 13 de febrer, celebrada també a Brussel·les. A més, es va debatre i va posar en marxa una sèrie de mesures destinades a reforçar els diferents sistemes nacionals de salut, a planificar l’atenció hospitalària davant una possible evolució de la malaltia i a proporcionar material i equips de protecció i d’assistència, de cara a protegir als professionals i a tractar amb major eficàcia als pacients.

Per això, Barceló ha volgut destacar que “no és el moment d’expandir la por, sinó de prendre les decisions necessàries per a frenar el coronavirus sempre tenguda com a base les evidències científiques”. A més, ha remarcat que “cap decisió, ni per part del Ministeri ni per part de cap comunitat autònoma, es pren sense atendre el criteri dels especialistes ni la situació de la resta de comunitats. És a dir, cap decisió és arbitrària ni unilateral”.

La situació actual en la Comunitat Valenciana

Després de les proves realitzades al llarg de la nit i aquest matí, s’han registrat 6 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana: un cas importat que ha sigut diagnosticat a l’Hospital La Fe de València; tres casos secundaris, detectats després de l’estudi realitzat a un positiu a la província d’Alacant que també havia viatjat a Itàlia; un cas que presentava un quadre de pneumònia i que es troba hospitalitzat a València; i un cas secundari també a l’Hospital Arnau de Vilanova, contacte de tres pacients ja diagnosticats en aquest hospital.

La consellera recordava que ahir es va donar la primera alta dels casos detectats en la Comunitat Valenciana, després que el pacient de l’Hospital de la Plana donara negatiu en les anàlisis realitzades. Per tant, en aquests moments tenim 35 casos actius en la Comunitat Valenciana. Les xifres són les següents:

· 1 pacient donat d’alta

· 1 pacient mort, detectat a partir d’una necròpsia

· Un total de 37 casos positius

Els 35 casos actius, distribuïts per província, són:

· 2 a Castelló

· 23 a València

· 10 a Alacant

De tots aquests casos, 13 es troben ingressats i 22 es recuperen en els seus domicilis.

D’altra banda, Barceló ha assenyalat que s’han realitzat, fins al moment, un total de 1.078 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555, ha atés més de 6.700 crides des de la seua posada en marxa.

Articles relacionats