25.8 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Campanya per fomentar el reciclatge de vidre a les Falles 2020

– Ecovidrio i l’Ajuntament de Gandia fomenten el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020

– “En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” és una iniciativa per a conscienciar als fallers sobre la gestió responsable dels residus d’envasos de vidre durant les festes

– Educadors ambientals visitaran entre els dies 16, 17, 18 i 19 de març els diferents casals del municipi

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia, posa en marxa la campanya “En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2020.

La iniciativa pretén conscienciar als ciutadans de Gandia, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, es retolaran els contenidors de vidre pròxims als casals per a donar-li visibilitat a la campanya.

A més, educadors ambientals visitaran els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i a la societat.

“En falles, monyos, pinta… i el vidre al verd” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

La iniciativa, que es duu a terme en 14 poblacions de València, té com a objectiu millorar la taxa de reciclatge de vidre i enfortir la imatge de l’Ajuntament i del món faller compromés amb el medi ambient.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Articles relacionats