SIS ESTUDIANTS DE LAVAL REALITZEN PRÀCTIQUES EN EMPRESES DE GANDIA

El Saló Laval de l’Ajuntament de Gandia ha estat lloc este dimarts de la recepció dels alumnes d’intercanvi procedents de Laval que participen en un programa d’agermanament.

Els joves estudien a l’Institut Robert Buron de la localitat francesa i durant un mes realitzaran pràctiques en comerços, hostaleria i cuina de la ciutat, per tal d’aprendre el sistema de funcionament dels establiments que col•laboren en la iniciativa.

Liduvina Gil, regidora delegada de Relacions Internacionals, ha recordat que durant el passat mes de novembre una altra delegació d’estudiants va estar realitzant les seues pràctiques en el sector de la pastisseria i fleca.

«Són programes que considerem molt importants. L’intercanvi s’organitza dins el programa Erasmus. Vull agrair a les empreses col•laboradores, Monterrey, Confecciones Milàn, Dimendi, Toni Galo i Vins i Més la seua participació, ja que sense ells no seria possible aquest projecte».

Esperança Zomeño, tutora dels alumnes, ha agraït en nom de l’institut «la bona acollida i predisposició que mostren tant l’Ajuntament de Gandia com els empresaris per donar continuïtat al projecte. Vull destacar el paper de Liduvina Gil que durant anys ens ha acompanyat en aquesta aventura. Sabem de la dificultat que suposa l’idioma però amb moltes ganes, vam aconseguir tirar endavant els intercanvis. És una experiència vital per als alumnes».

Arturo García, Toni Gomar i Bernardo Mendieta, en representació del grup d’empresaris que col•laboren en la iniciativa han destacat el paper d’aquestes pràctiques. «Suposen la primera immersió en el mercat laboral. Han d’aprendre els diferents funcionaments que tenim i és importantíssim que sàpiguen que estem davant d’un mercat laboral cada vegada més competitiu on només aconsegueixen triomfar els millors».

Et Pot Interessar