Sis-cents subsaharians salten la tanca de Ceuta amb radials elèctriques i cisalles

La Guàrdia Civil ha xifrat en 602 els migrants indocumentats d’origen subsaharià que han saltat el tancat fronterer de Ceuta a primera hora d’aquest dijous 26 de juliol i ha denunciat l’ús de «mitjans virulents» contra els agents de la Benemérita.

Dels més de 600 migrants que han aconseguit accedir a Ceuta, 586 es troben en el Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) i 16 han sigut evacuats a l’Hospital Universitari de la ciutat autònoma, segons ha informat la Guàrdia Civil.

La Benemérita ha denunciat que durant l’actuació de contenció han resultat lesionats 15 guàrdies civils, dels quals cinc han sigut traslladats per a la seua assistència a l’Hospital Universitari.

Segons la institució, «es va produir una acció d’intrusió d’uns 800 immigrants subsaharians mitjançant la utilització per a tallar les malles de protecció exterior i interior de radials elèctriques, cisalles i malls», encara que finalment han entrat a Ceuta 602.

«Per a evitar que la Guàrdia Civil s’acostara a la zona on s’estava produint l’intent d’entrada irregular els immigrants van utilitzar material defensiu com a escuts, protectors corporals artesanals i ofensius, llançant de manera virulenta als agents recipients de plàstic amb excrements i calç viva, esprai a manera de llançaflames, pedres i pals. A més s’han recuperat còctels molotov, així com borses amb haixix», ha assenyalat la Benemérita en un comunicat.

Així mateix, han assegurat que els migrants una vegada en territori nacional «han llançat pedres als agents i als vehicles oficials» provocant a tres d’ells el trencament de cristalls.

Et Pot Interessar