El Pirata Rock ha generat a Gandia 31.000 assistents i un impacte econòmic de milió i mig

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per Duke Abengózar i Javi Medina, responsables de l’organització del Pirata Rock Festival, celebrat la darrera setmana a Gandia, han afirmat que el certamen ha tornat a superar les expectatives dels organitzadors en congregar des de dijous a diumenge a més de 31.000 persones.

«Hui podem dir que Pirata Rock ha vingut per quedar-se«, ha afirmat Diana Morant. «Hem tingut un ple absolut en un cap de setmana musical a la nostra ciutat on, tot s’ha de dir, s’ha viscut un ambient fantàstic i on no hi ha hagut cap incident destacable, fet important tenint en compte que ha estat un cap de setmana carregat de propostes musicals massives que no han suposat grans problemes a la ciutat«.

Un total de 31.000 pirates han vibrat durant els tres dies de música de grups com Raíz, La Pegatina, O’Funk’illo, Muchachito o El niño de la Hipoteca, entre d’altres. Una xifra de rècord que va suposar un bon atractiu per a visitants de diferents punts de la península Ibèrica i de les illes. Així, segons les dades de l’organització, al voltant de 1.300 assistents van arribar de Madrid, 1.100 de Castella la Manxa, 580 de Múrcia, 470 d’Euskadi i 300 persones de les Illes Canàries.

Milers persones van arribar a la ciutat des de diversos punts de l’Estat atrets per aquesta oferta musical que s’ha consolidat i que pot convertir-se en una cita fixa en els calendaris festivalers del país. Sens dubte, apunten els organitzadors, una «magnífica oportunitat de negoci» per a la ciutat, amb un impacte econòmic que aquest any també ha superat les previsions de l’organització en ascendir a 1,5 milions d’euros.

«Després de la primera edició els organitzadors ens van comunicar que necessitaven créixer i vam haver de buscar un nou lloc per a la zona d’acampada que ha arribat a acollir 4.300 «pirates». Ha estat un encert segons els mateixos assistents la zona, ja que ha permés que els presents al festival hagen visitat la ciutat i el fet que l’organització facilités autobusos perquè es pogués anar a la platja, va ajudar també a la dinamització d’aquesta. A més, comptar amb dos escenaris va permetre que un major nombre d’artistes actuen a la nostra ciutat, amb el que ha estat superior el nombre d’assistents que s’han acostat a Gandia» va declarar Diana Morant qui afegia que «Per tot això, vull aprofitar aquest fòrum per a felicitar els organitzadors del Festival, que hui ens acompanyen. Felicitar-los per l’èxit, però també pel bon fer. Un any més, parlar de Pirata Rock és parlar de rigor i legalitat. La coordinació entre l’organització i l’Ajuntament és total, el que ha permés que, per segon any, puguem haver acollit un festival de grans dimensions dins el marc legal, amb tots els permisos i totes les autoritzacions necessàries«.

«S’ha millorat en tots els aspectes i com a ajuntament volem fer valdre la serietat dels organitzadors. Per a una ciutat com Gandia és important treballar amb totes les garanties. Esperem acollir moltes més edicions del Pirata Rock Festival i com a govern prendrem les decisions necessàries perquè siga possible«, va finalitzar l’alcaldessa.

Per la seua banda, Duke Abengozar va expressar el seu agraïment al consistori pel suport prestat i a tots els departaments que han intervingut perquè la segona edició fos possible. «Ha estat una experiència increïble que ha superat totes les expectatives que teníem. Esperàvem superar l’assistència en unes 500 persones i finalment han estat gairebé 3.000. La zona d’acampada ha estat increïble i ens han considerat com una de les millors zones d’acampada dels festivals d’Espanya». «Hem tingut més artistes, abonaments, dos escenaris i més espai. Ja tenim ganes de començar a preparar la pròxima edició i seguir creixent«.

El PP critica la ubicació

El Grup Municipal Popular, per la seua part, s’ha mostrat contrari a la ubicació del festival al parc d’Àusias March, en sintonia amb la postura que el PP va mostrar quan es va executar la remodelació del parc, una actuació que reduïa les places de pàrquing públic i gratuït del centre de la ciutat, per la repercussió que açò podria tenir, «com així està sent», en el comerç de la ciutat, en detriment de les grans superfícies d’extraradi.
El Partit Popular no es mostra contrari a la celebració d’esdeveniments, com el Pirata Rock, però si adverteix al govern que ha de ser cautelós amb les «conseqüències negatives que pot implicar per a la ciutat i la seua imatge, si no es fa amb el consens de les parts implicades, és a dir, comerç, hostaleria i veïns».
La regidora del PP Emi Climent pregunta al govern de Diana Morant «perquè, es pot cedir l’espai verd del parc per a les acampades del festival, bloquejant durant més d’una setmana l’accés de clients al centre comercial, però no es pot cedir a l’associació de comerciants del centre històric, quan ho han requerit per a esdeveniments puntuals, o moments d’aglomeració, com a Nadal o alguns caps de setmana” .
Segons el PP , han estat «nombroses les crítiques per brutícia, descuit i abandó de la zona, una zona emblemàtica que està en el cor de la ciutat, i que en aquests dies rep els cada vegada escassos turistes que arriben al centre de la nostra ciutat».

Per tot açò consideren que «la nul·la política i escassa visió de ciutat de Diana Morant, queda patent una vegada més, ja que no ha fet més que perjudicar a uns per a beneficiar a uns altres, ja que aquesta aposta personal pel Pirata Rock, no està donant els fruits esperats, ja que a pesar que sí hi ha bones xifres d’assistents al festival, la repercussió econòmica per a la ciutat, els comerços i l’hostaleria és més que dubtosa, més enllà de la que es puga mesurar, pels quilos de fem generats i carros de supermercat abandonats».

Per la tant, no critiquem que es produïsquen nous esdeveniments en la ciutat, però sí que «es cuide, estudie i tracte per igual a un dels principals motors econòmics de la ciutat, en lloc d’afavorir a les grans superfícies, a les quals tant recolza aquest govern de Diana Morant».

Et Pot Interessar