Nou equips masculins i quatre femenins disputaran a Gandia el torneig Seven Safor de rugbi

La regidora d’Esports, Lydia Morant, junt amb el president del Club de Rugby de la Safor, Arturo García, el responsable de deport inclusiu del Club, Javier García Sabater, i el responsable de comunicació d’ Alma de Acero, Juan Grimal, han presentat la XXIV edició del Torneig de Rugbi Platja  “Seven Safor” que se celebrarà el dissabte 28 de juliol en l’arena de la platja de Gandia, enfront de l’edifici Infante, entre les 9.45 h i les 20.30 h aproximadament.

El president del Club de Rugby La Safor, ha explicat que en el torneig participaran nou equips masculins: el Club de Rugbi la Safor, la Universitat d’Alacant, el Cullera Rugbi Club, Obélix de Madird, Paterna (un club nou), Trapos Viejos d’Alacant, Tavernes Club de Rugbi, Gigatron i el València  Nighinwales, guanyadors en categoria masculina de l’edició passada. Per part dels equips femenins comptem amb el Club de La Safor, Club Tavernes, el club Pingüines, guanyadores de l’any passat, i Gigatron que també presenta equip femení. Tots aquests estaran formats per 7 jugadors i els partits constaran de dos parts de 7 minuts cadascuna.

Una vegada finalitzat el torneig, es realitzarà un sopar i l’entrega de premis en el Club de Beisbol de la platja de Gandia, al costat de l’hotel Tres Ancles. “A banda, farem unes rifes i tot el que recaptem d’aquestes anirà directament a parar a l’organització Alma de Acero, a la que hem d’agrair que continuen compartint valors amb nosaltres i esperem que siga tot un èxit”, ha destacat Arturo García. Ha aprofitat també per a demanar disculpes als equips que no han pogut participar aquest any en el torneig perquè, per un tema organitzatiu, no cabien tants equips i ha afirmat que “a la pròxima edició intentarem fer el torneig una miqueta més gran”.

Per la seua banda, García Sabater ha destacat el partit de rugbi inclusiu que es realitzarà amb jugadors d’Alma de Acero, veterans del Club de rugbi La Safor i la Fundació Espurna que, com ha explicat la regidora, “treballa tot l’any amb l’equip de rugbi i són persones que, malgrat que tenen alguna necessitat especial, estan acostumades i entrenades i practiquen rugbi i, per tant, són molt competitives”. A més, ha insistit en la importància d’aquest partit que es jugarà abans de la final “per poder donar-li eixa visibilitat que creguem que és tan necessària per a poder difondre el rugbi inclusiu en la resta dels clubs. És una bona manera de demostrar a la resta de clubs de quina manera es pot treballar també en les persones amb necessitats especials”.

Respecte a l’organització Alma de Acero, Grimal ha volgut recalcar el “plaer de col·laborar en el Club de Rugby La Safor amb els que sempre han compartit els valors del rugbi i agrair el desí de la rifa que és per a l’entitat”. “Tenim diversos projectes per a desenvolupar en comú i ens encarregarem que eixe dia a tots els participants no es falten de res”, ha agregat.

Finalment, tots quatre han convidat a la ciutadania que acudisca a l’esdeveniment i puguen gaudir del torneig.  “Des de l’Ajuntament de Gandia volem reiterar el suport a l’equip de rugbi que porta moltes edicions organitzant aquest torneig que ens vincula també a l’esport i els valors de rugbi. Agrair la seua predisposició,  la seua implicació en l’esport en Gandia i esperem que siga un èxit i estarem allí amb ells”, ha conclòs l’edil.

Et Pot Interessar