23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

S’inicien les activitats prèvies a la Setmana Santa de Gandia amb la Celebració de la Reconciliació

– Les Germandats de Sant Pere Apòstol i de la Santíssima Creu inicien les activitats prèvies a la Setmana Santa amb la VII Celebració de la Reconciliació.

Totes dues Germandats es van donar cita a l’església de l’Escola Pia, on comparteixen la seua Seu Canònica, perquè els confrares pogueren rebre el sagrament de la reconciliació i poder preparara durant la Quaresma. La celebració va recórrer la vida dels personatges que van estar al peu de la creu en la Passió i Mort de Jesucrist.

Aquesta iniciativa va sorgir l’any 2016 en un esforç de totes dues entitats per potenciar la preparació dels confrares per a viure el vertader significat de la Setmana Santa i la necessitat de realitzar un parèntesi durant la Quaresma per a poder tindre un moment de meditació i reflexió personal amb la possibilitat de facilitar i oferir el sagrament de la Penitència per a poder rebre el perdó de Déu abans d’iniciar les desfilades processionals.

En aquesta ocasió la celebració va tindre com a centre la Santíssima Creu, representada en l’altar major de l’Escola Pia per l’antiga Creu que desfilava amb la nostra Associació després de la refundació en 1940, on a través de diverses meditacions i textos bíblics van aprofundir en els tres personatges de la Passió que van estar al peu de la Creu en el moment de la mort de Jesucrist: La nostra Senyora dels Dolors, Maria Magdalena i Sant Joan Evangelista.

La meditació va estar seguida d’un gest per part dels confrares assistents, en el qual van posar sobre la creu un propòsit personal per a millorar aquesta Quaresma, al mateix temps que recollien una icona amb la imatge d’un d’aquests personatges bíblics, que el tron camina de la Santíssima Creu en la seua part inferior.

Per a finalitzar la Celebració de la Reconciliació va haver-hi un espai de revisió de consciència precedida d’un espai de silenci on els confrares assistents van poder rebre el sagrament del perdó de mans dels tres Pares Escolapis que havien participat en la celebració: P. Enric Ferrer, P. José Luís Cuesta i P. Luís Gregori.

En l’acte van ser presents les cambreres de totes dues Germandats; Sra. Ana García i Sra. Cristina Miñana, els Germans Majors Sr. Salvador Borrull i Sr. Carlos Costa així com un nodrit grup de confrares que van voler preparar-se per a la ja pròxima Setmana Santa.

La temàtica evangèlica que es realitza en la preparació de la Celebració de la Reconciliació s’alterna cada any, tenint relació amb les respectives imatges que processionen, sent la figura de Sant Pere Apòstol el pròxim personatge bíblic en el qual els confrares podran aprofundir sobre la seua vida la pròxima Quaresma de l’any 2024.

Articles relacionats