18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

Gandia presenta ‘La Promoneta’, nova iniciativa per a la prevenció del càncer 

– La iniciativa arribarà el pròxim 30 de març a les Escoles Pies i l’horari d’exposició i mostra serà de 10.30 h a 13.00 h. El taller serà de 12 h a 13 h

– Aquest és un projecte de l’Associació Espanyola contra el Càncer que té com a objectiu la divulgació del Codi Europeu contra el Càncer, reflexionant sobre factors protectors i de riscs relacionats amb aquesta malaltia i altres no transmissibles.

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada per Albert Argudo, tècnic de Promoció de la Salut Contra el Càncer València han presentat aquest matí ‘La Promoneta’, la nova iniciativa de la Unitat de Salut i Prevenció contra el Càncer de València.

La Promoneta fotografia Alex Oltra
La Promoneta, fotografia Àlex Oltra

Aquest és un projecte de l’Associació Espanyola contra el Càncer que té com a finalitat la divulgació del Codi Europeu contra el Càncer, reflexionant sobre factors protectors i de riscos relacionats amb aquesta malaltia i altres no transmissibles.

“La Promoneta pretén ser una experiència interactiva i participativa dirigida a la població general, que contribuïsca a conscienciar i motivar a l’elecció d’un estil de vida saludable i reflexionar sobre les dificultats que es poden trobar en aquest procés”, ha explicat Gil.

Aquest projecte treballa en la línia del Departament de Sanitat i Polítiques Saludables i “dona continuïtat a tot el projecte de ciutat saludable”, ha afegit l’edil.

La Promoneta arribarà el pròxim 30 de març a les Escoles Pies i l’horari d’exposició i mostra serà de 10.30 a 13.00 h. El taller serà de 12 a 13 h.

Per la seua part, Argudo ha puntualitzat quins són els principals objectius d’aquesta nova iniciativa: “Des de l’Associació Espanyola contra el Càncer volem fomentar la prevenció del càncer a través de la construcció d’hàbits de vida saludables”.

Segons dades de l’observatori de l’AECC, mitjançant la participació activa en programes de garbellat poblacional i l’adquisició d’hàbits de vida saludables es podrien previndre entre el 40 i el 50% de casos. I amb aquest objectiu de prevenció naix el projecte de ‘La Promoneta’, una unitat mòbil que farà ruta per distints municipis de la província de València.

Articles relacionats