10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

S’inicia el Voluntariat Ambiental a Tavernes de la Valldigna

El Voluntariat Ambiental del GMValldigna, comença les activitats de tasques de Voluntariat Ambiental de prevenció d’incendis forestals a Tavernes de la Valldigna, aquest any compten amb la col·laboració de la Regidoria de Mediambiental de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, on tenim programes una sèrie d’activitats que anirem desenvolupant durant el període estival, estarem vigilant les muntanyes i els indrets més importants del terme municipal.

A conseqüència de la pandèmia  es limiten les places a 8 voluntaris/as amb torns de 4, les principals tasques que es realitzaran seran: control i vigilància dels paratges naturals, dels abocaments incontrolats del terme municipal, així com ajudar als usuaris que gaudeixen dels nostres paratges, informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

També cal informar que a partir de l’1 de setembre, començaran les tasques de Voluntariat Ambiental de prevenció d’incendis forestals a Tavernes i Benifairó de la Valldigna, gràcies a les ajudes Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, recentment resoltes per la realització d’activitats de Voluntariat de prevenció d’incendis a la Comunitat Valenciana, s’allargaran fins al 30 de setembre.

Cal assenyalar que la legislació Forestal diu que a menys de 500 metres de les zones forestals, no es pot fer foc, a no ser que hi haja alguna autorització especial, com per exemple, els Plans Locals de Crema. Com també, recordar que quan estem en preemergència de nivell 2 i 3, està totalment prohibit qualsevol crema a no ser que aquesta estiga a més de 500 m del terreny forestal. Els rius i barrancs són considerats zones forestals.

Des de la Regidoria de Mediambiental de l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, es recorden la importància que té el fet de sensibilitzar i conscienciar, als veïns/es, així com usuaris en general, per mantindre nets i millorar els nostres entorns naturals i agraeix la col·laboració de tots.

Articles relacionats