16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Simat entre les candidates a ser seu del campionat llatí de pilota valenciana

– Simat és referent en el món de la pilota valenciana pel gran nombre de figures d’aquest esport nascudes al municipi

El president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan Martínez, i l’expert en pilota valenciana, Alberto Soldado, es van reunir ahir amb l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, per a estudiar la possibilitat de celebrar al municipi el pròxim any el campionat llatí de pilota valenciana en què participen les seleccions d’Itàlia, Portugal, Euskadi, Catalunya, França i la Comunitat Valenciana.

Tant la Federació com l’Ajuntament de Simat consideren que el lloc ideal per a celebrar aquest important campionat seria el carrer Convent, on està ubicat el trinquet de Simat, bressol del cèlebre pilotaire Terencio Miñana, «el xiquet de Simat».

En els pròxims dies el president de la Federació i l’alcalde de Simat tornaran a reunir-se per tractar diversos aspectes d’aquest esdeveniment esportiu. Per a Víctor Mansanet, «el joc de la pilota forma part del nostre patrimoni cultural i té un especial significat en el municipi per la quantitat de figures que han eixit al llarg del temps com ara el mateix xiquet de Simat, Loripi, Coeter I i Coeter II, BalduSagastaCarlos, Salva, entre d’altres».

Durant la visita, Sanjuan Martínez i Soldado van signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna.

Articles relacionats