9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

El Serrano preveu dues representacions teatrals al mes en la nova temporada amb protagonisme de les companyies valencianes

El regidor de Cultura, Joan Muñoz, acompanyat del tècnic municipal, Joan Fuster i el director de la companyia El Pont Flotant, Àlex Cantó, han presentat aquest matí la programació cultural del primer trimestre al Teatre Serrano, coincidint amb la seua reobertura oficial, ja com a públic (després d’haver estat privatitzat pel govern anterior), i l’inici de la temporada d’hivern o de les Arts Escèniques i Cinematogràfiques en el marc de la capitalitat cultural valenciana de Gandia.

        Així, el 9 de gener el Teatre Serrano reprèn la seua programació habitual de teatre, cinema, concerts amb importants novetats. Pel que fa al cinema, torna el Cine Pot, tots els dimarts en dues sessions (19 h (no 19.30 h) i 22.30 h) en versió original subtitulada. S’introdueixen dos nous cicles. D’una banda, el Cicle 30 Imprescindibles de la història del cinema, tots els divendres a les 20 h (pot variar si coincideix amb una altra activitat cultural). I el Cicle de Cinema Familiar, els diumenges a les 12 hores, amb la projecció de films doblats en valencià.

El teatre també ve carregat de novetats. La intenció és oferir dues representacions mensuals, amb una important presència de companyies teatrals valencianes. Destaca, per exemple, el musical valencià escrit i dirigit per Carles Alberola “Tic-tac”, de Teatre del Poble Valencià. El dissabte, 20 gener, a les 21 hores. Alberola no hi ha pogut estar a la roda de premsa, però ha enviat un missatge per vídeo on celebrava la reobertura del Serrano, “al qui li tinc molta estima, perquè pot ser on més vegades hi he actuat”. Tic-tac és “un musical valencià de gran format amb 14 actors i 17 tècnics, que vol parlar sobre la importància que té la ficció a les nostres vides”.

També s’hi introdueix una nova categoria teatral: Nous llenguatges escènics, que estrenarà la companyia El Pont Flotant, amb “El fill que vull tindre”, el dissabte 10 de gener, a les 21 hores. “Fem una reflexió sobre l’educació i el parer de pares, fills, mestres en el procés de l’aprenentatge. S’hi parla molt sobre els espais que ens queden per als avis, per als fills. També dels vincles emocionals pares-fills o cóm projectem les nostres pors, expectatives, frustracions en els altres… Un tribut, en definitiva, de pares a fills i de fills a pares”, ha explicat Cantó. Una altra novetat, és que abans de la representació, el dilluns, dimecres i divendres, la companyia farà un taller o espai creatiu per a 20-23 persones, les quals tindran després l’oportunitat de participar a la funció. 

“És una programació ambiciosa, dins les nostres possibilitats, molt diversa i en la qual té un paper important el teatre valencià i de qualitat”, ha destacat Joan Muñoz.

Cine Pot

9 gener, dimarts. 19 h i 22.30 hores

Cine Pot

Estiu 1993. Espanya. 96 min  (versió original en català)

Teatre Serrano (Sala B)

Preu entrada: 4 euros. Reduït: 3 euros. Venda anticipada a la Casa de la Cultura i a Instanticket.

 

16 gener, dimarts. 19 i 22.30 hores

Cine Pot

La espera (L’attesa). Itàlia. 100 min (VOSE). NR menors 7 anys

Teatre Serrano (Sala B)

 

23 gener, dimarts. 19 i 22.30 hores

Cine Pot

Hiena: el infierno del crimen (Hyena). Gran Bretanya. 112 min ( VOSE). NR menors 12 anys

 

30 gener, dimarts. 19 i 22.30 hores

Cine Pot

La profesora de parvularios (Haganenet). Israel. 120 min ( VOSE). NR menors 12 anys

 

6 febrer, dimarts. 19 i 22.30 hores

Cine Pot

El porvenir (L’avenir). França. 100 min ( VOSE). NR menors 12 anys

 

28 gener, diumenge. 12 hores

Cine Pot. Cinema per a públic familiar

¡Canta! (Sing). USA. 108 min (doblada al valencià)

Teatre Serrano (Sala B)

Preu entrada: 3 euros. Venda anticipada a la Casa de la Cultura i a Instanticket.

Cicle 30 Imprescindibles del Cinema

12 gener, divendres. 20 hores

El acorazado Potemkin (Bronenosets Potyomkin). URSS. 77 min ( VOSE)

Teatre Serrano (Sala B)

Preu entrada::2 euros. Venda anticipada a la Casa de la Cultura i a Instanticket.

19 gener, divendres. 20 hores

El maquinista de la General (The General). USA. 74 min ( VOSE)

26 gener, divendres. 20 hores

M, el vampiro de Düsseldorf (M). Alemanya. 111 min ( VOSE)

2 febrer, divendres. 20 hores

Sopa de ganso (Duck soup). USA. 70 min ( VOSE)

9 febrer, divendres. 20 hores

Tiempos modernos (Modern times). USA. 89 min ( VOSE)

16 febrer, divendres. 20 hores

La fiera de mi niña (Bringing up baby). USA. 102 min ( VOSE)

21 febrer, divendres. 20 hores

La diligencia (Stagecoach). USA. 99 min ( VOSE)

Teatre valencià i Nous llenguatges escènics

20 gener, dissabte. 21 hores

Teatre del Poble Valencià:: Tic-tac

Teatre Serrano

Preu entrada: 15 euros (platea i butaques davanteres del primer pis. Reduït: 12 euros. 12 euros (segon pis i laterals de primer i segon pis). Reduït: 10 euros. Venda anticipada a la Casa de la Cultura i a Instanticket

10 febrer, dissabte. 21 hores

Nous llenguatges escènics

El Pont Flotant:: El fill que vull tindre

Preu entrada: 10 euros (platea i butaques davanteres del primer pis. Reduït: 8 euros. 8 euros (segon pis i laterals de primer i segon pis). Reduït: 6 euros.

23 febrer, divendres. 21 hores

Orquestra de Cambra de l’Empordà:: Concerto a tempo d’umore

Preu entrada: 12 euros (platea i butaques davanteres del primer pis. Reduït: 10 euros. 10 euros (segon pis i laterals de primer i segon pis). Reduït: 8 euros.

9 març, divendres. 21 hores

Nous llenguatges escènics

Companyia ferroviària:: El sueño de la razón

Preu entrada: 10 euros (platea i butaques davanteres del primer pis. Reduït: 8 euros. 8 euros (segon pis i laterals de primer i segon pis). Reduït: 6 euros.

23 març, divendres. 21 hores

Teatre del Poble Valencià:: Els quatre genets de l’apocalipsi

Preu entrada: 12 euros (platea i butaques davanteres del primer pis. Reduït: 10 euros. 10 euros (segon pis i laterals de primer i segon pis). Reduït: 8 euros. Venda anticipada a la Casa de la Cultura i a Instanticket

Articles relacionats