13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Gandia estrena el seu primer parc biosaludable al polígon Benieto

Gandia ha obert este dimecres el seu primer parc biosaludable al polígon Benieto. Es tracta d’una zona que s’ha habilitat per a fer entrenaments i exercicis a l’aire lliure, amb diferents elements per a treballar el cos. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora d’Esports, Lydia Morant; i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, juntament amb tècnics, han visitat les instal·lacions i han destacat que a través d’este espai es pretén fomentar l’esport entre la ciutadania.

L’alcaldessa ha indicat que des del govern sempre s’ha volgut tindre a la ciutat una zona d’estes característiques, innovadora i moderna, “perquè encaixa perfectament amb l’esperit de Gandia com a ciutat saludable i esportiva”.

Este espai s’ha habilitat amb motiu del pla de modernització de polígons de l’Ivace (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana. Concretament, Benieto s’està millorant, modernitzant i dotant d’infraestructures i serveis amb un pressupost de mig milió d’euros aproximadament. El 70% ho finança l’Ivace i el 30%, l’Ajuntament. Aprofitant eixes subvencions, segons Morant, s’ha pogut instal·lar el primer projecte bio saludable a la ciutat, el qual està dins de l’anella verda de Gandia i respecta els espais de natura.

La intenció és promoure parcs com el de Benieto en la ciutat “que milloren la qualitat de vida de les persones”.

La regidora d’Esports ha manifestat que esta zona del polígon de Benieto és  magnífica perquè hi ha sendes habilitades on la gent corre, fonts amb aigua i, a més a més, tindrà il·luminació. Morant ha dit que és un parc molt complet que permet l’exercici físic amb molts elements i ha avançat que quan acaben les festes es programaran entrenaments perquè la gent el conega.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, per la seua banda, ha animat a la ciutadania a què acudisca al Parc Bio Saludable dins de l’objectiu de dotar de qualitat humana “eixa ciutat tranquil·la que estem perseguint i que també ha d’involucrar als polígons i a les zones periurbanes”.

Articles relacionats