9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Segona edició del Festival Internacional Medieval per a públic infantil i familiar d’Europa

 

– El FIMIF, primer Festival Internacional Medieval per a públic infantil i familiar d’Europa, celebra a la Valldigna la seua segona edició els dies 10, 11 i 12 de setembre. 

El FIMIF és un esdeveniment pioner en el seu gènere a Europa i naix amb una vocació clara d’involucrar a tots els estrats de la societat en el coneixement i gaudi i sensibilitzar-los cap a una època què és la gran desconeguda en la Història a pesar que com a període comprenga mil anys.

El FIMIF com a braç actiu del CIMM després d’una edició inicial en què participaren grups valencians, espanyols i internacionals, amb un gran èxit de convocatòria, ha redoblat esforços per fer una segona edició al nivell dels principals festivals internacionals destinat a aquesta franja de públic.

La novetat més important ha sigut el treball conjunt realitzat amb el sector de l’ensenyament per tal de crear una interacció que va més enllà d’un esdeveniment puntual en què les xiquetes i xiquets són simplement receptors. L’alumnat del CEIP La Valldigna han estat seleccionats per acompanyar al grup La Camera Delle Lacrime en la seua actuació dins del FIMIF. Durant l’any escolar han estat fent assajos en connexió des de França, Suïssa i Xapó amb els seus integrants i presentaran el divendres 10 de setembre l’espectacle Dante everyman.

Aquest any  hi ha dos aniversaris especials: el 800 aniversari del naixement del rei Alfons X i el 700 aniversari de la mort de Dante. És per això que estan representats ambdós en el cartell dissenyat per l’artista gràfic Toni Espinar, amb els atributs que els defineixen: una ploma per al qui és considerat pare de la llengua italiana i autor de la Divina Comèdia i la corona, l’espasa i el pergamí per a un rei que igualment fou rei guerrer i versat en moltes matèries culturals com la llengua, la literatura o la música.

El FIMIF porta a la societat valenciana un motiu més per a gaudir en família, reforçant els vincles entre els seus membres amb activitats per a compartir i en les que estan observades les dedicades als més menuts, i també les destinades als alumnes d’ESO que tenen un paper fonamental en el festival fent la documentació, gravació, entrevistes i muntatge audiovisual de tots els continguts del festival i presentant un treball final en format documental com a mostra i testimoniatge de tot allò que esdevé.

Les reserves per participar en les activitats es poden fer a: cimmedieval@gmail.com

Articles relacionats