14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Segona conferència del cicle: Un passeig per la “Història de Gandia”

  • Aquesta segona sessió, “Els molins de la Safor en el record” tindrà lloc el divendres 29 de novembre a les 19:30 h. a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central.

    La Biblioteca Central de Gandia anuncia la primera sessió del nou cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinats a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzaran amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i comptaran amb la col·laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides. En aquesta ocasió el tema serà Els molins de la Safor en el record impartida per Fernando Sendra.

    Els molins han tingut un paper destacat en la vida quotidiana dels nostres avantpassats. Les collites de blat, d’arròs i altres cereals hi eren transformades abans de constituir el principal aliment de la societat tradicional.

    Els molins són, doncs, llocs centrals en la cultura popular valenciana i universal, alhora que lloc d’esbarjo i barret dels llauradors, perquè no oblidem que estaven situats en uns indrets encisadors al costat de l’aigua corrent i envoltats de grans arbres.

    Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat: “L’objectiu d’aquestes xarrades és donar a conéixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

Articles relacionats