14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

S’avança la campanya de la navelina a la Safor

S’avança la campanya de la navelina a la Safor

– Amb un avançament de 20 dies sobre el temps que es necessita per a una recol·lecció òptima de les navelines.

– Tavernes va iniciar el passat dissabte una tímida recol·lecció de la varietat més nombrosa en tota la comarca de La Safor.

Mai abans s’havien recol·lectat aquest preuat cítric a la Valldigna, però l’increïble minvament, la inexistència quasi de valències de l’Argentina i amb molts problemes en la taca negra han propiciat que per a no deixar el mercat sense taronges alguns comerços han fet aquesta temorosa temptativa.

No obstant això els preus dels cítrics a La Safor es mantenen mentre que en la resta d’Espanya pugen com l’espuma.

Quin és el problema?

Segons han assenyalat, alguns agricultors estimen que el problema és de l’agricultor que no es dedica professionalment a l’agricultura i està mal venent a la comarca a pèrdues els seus productes per què no és la seua font principal d’ingressos. 

El ministre d’Agricultura, el valencià Planas ja l’ha matisat diverses vegades, “ajudarem a l’agricultor que siga la seua primera activitat mentre els que no es dediquen a això tindran molts més problemes en les ajudes com per exemple la PAC”.

El minifundi existent a La Safor està condemnant a l’agricultor professional i beneficiant a les empreses citrícoles. Entre les organitzacions d’agricultors mostren el seu malestar per què en aquests preus ridículs no es poden produir taronges. Entre els 3 euros de les navelines i els 12 de les nadurkot no hi ha sintonia.

Articles relacionats