10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Sanitat registra 1.105 altes i 529 nous casos de coronavirus des de l’última actualització

– Barceló: “No podem relaxar-nos, ja que hem fet un esforç enorme com a societat”

– La consellera ha anunciat el confinament voluntari del Col·legi Major Galileu Galilei arran d’un brot que afecta, de moment, a 120 persones

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per a explicar la manera en què s’està treballant en el que “es pot definir com el major brot detectat en la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia”. Es tracta d’un brot originat entorn de la Universitat Politècnica de València.
 
Segons ha explicat la consellera, entre el dia 30 de setembre i l’1 d’octubre es van detectar els primers casos positius. A partir d’ací es va iniciar l’estudi de casos i “es va determinar la necessitat de realitzar un garbellat important per a poder detectar cadenes de transmissió de manera precoç i poder-les tallar, mantenint la traçabilitat”. El divendres 2 d’octubre es va dur a terme la presa de mostres a més de 700 persones, 120 positius (14 d’ells comunicats dijous passat), d’un total de 411 mostres analitzades fins al moment.

Amb aquestes xifres, i seguint la recomanació dels tècnics, s’ha adoptat la decisió de substituir l’activitat docent presencial per la telemàtica. “La vigilància precoç i la cerca activa de casos és fonamental per a controlar la transmissió del virus. Cada vegada detectem més casos i ho fem de manera més ràpida en el seguiment i control de la pandèmia”, ha destacat Barceló, que ha afegit que “l’objectiu és protegir tant a l’alumnat com als docents, mentre conclou l’estudi de casos i es puga determinar l’abast de la transmissió del virus”.

Els rectors de les universitats de la Comunitat Valenciana, juntament amb la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Transformació Digital, Carolina Pascual, han donat suport a la decisió de la Conselleria de Sanitat i, per tant, han quedat suspeses les classes presencials en la UPV des d’aquest dilluns. A més, s’ha decretat el confinament voluntari de tot el Col·legi Major afectat pel brot i se sol·licitarà la ratificació de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en tractar-se d’un col·lectiu de persones no identificades individualment. Entrarà en vigor en el moment en què es publique la resolució, que ja està signada. La vigència del confinament serà de huit dies naturals.

Al mateix temps, la consellera ha anunciat que s’ha decretat una mesura addicional que afecta a totes les universitats (públiques i privades) de la província de València: la suspensió de les pràctiques d’estudiants de Ciències de la Salut entre el 6 i el 16 d’octubre.

En aquesta línia, Barceló ha insistit que “no podem relaxar-nos, ja que hem fet un gran esforç com a societat i si no respectem les normes, en qualsevol moment haurem d’arribar a la situació d’haver d’adoptar decisions que no ens agraden”. Per això, continuava, “apel·le a la responsabilitat de tots”.

Actualització dades coronavirus

Pel que respecta a les noves dades, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat 529 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 43.020 persones.

Els hospitals valencians han donat, des de l’última actualització, 1.105 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 5.586 casos, la qual cosa suposa un 10,64% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 424 persones ingressades, 60 d’elles en UCI.

D’altra banda, s’han registrat 5 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.661 persones.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.148.062.

Nous brots:

· València: 9 casos. Origen laboral

· Albocàsser: 7 casos. Origen laboral

· València: 4 casos. Origen social

· Godelleta: 6 casos. Origen social

· Benidorm: 3 casos. Origen laboral.

· Segorbe: 7 casos. Origen laboral.

· Nules: 4 casos. Origen social.

· Sagunt: 3 casos. Origen laboral.

· la Vila Joiosa: 4 casos. Origen laboral.

· València: 3 casos. Origen laboral.

· València: 6 casos. Origen social.

· València: 5 casos. Origen social.

· València: 3 casos. Origen social.

Articles relacionats