25.7 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

“Saps escoltar música?” xarrada al Campus de Gandia de la UPV

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha rebut la visita d’estudiants de 3r i 4t d’ESO de l’Institut d’Educació Secundària de Callosa d’en Sarrià. Romina del Rey, professora i investigadora de la UPV ha impartit la xarrada ‘Saps escoltar música?’, on ha fet una introducció a la física d’ones, ha explicat les propietats del so i la importància de l’entorn on s’escolta. A més, amb motiu de la pròxima celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, la professora ha parlat dels estereotips de gènere i de la mancança de dones en l’àmbit de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

El grup d’estudiants també ha visitat les cambres anecoica i reverberant, espais de docència i investigació acústica, àmbit en què destaca el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, i ha conegut les seues propietats.

Relació entre la música i l’enginyeria de telecomunicacions, so i imatge

L’acústica és un dels àmbits d’estudi del Grau en Enginyeria de sistemes de telecomunicacions, so i imatge, que s’imparteix al Campus de Gandia, i per aquest motiu existeix una estreta relació entre aquest centre i els conservatoris de música de l’entorn; en aquest context, aquesta setmana es duen a terme altres activitats on es parla d’acústica i música.

El dimecres 5 de febrer, el professor del Campus de Gandia, Javier Valls, imparteix dues xarrades amb el títol: ‘Generació del so en els instruments musicals’, una al Conservatori Professional de Música Rafael Talens Pelló de Cullera, i una altra a l’Escola de Música Eduardo Arnau de Tavernes de la Valldigna, el divendres 7 de febrer.

Per altra banda, ahir dia 6 de febrer va tindre lloc al Campus de Gandia el III Encontre ‘Música, so i imatge’, on participa alumnat dels conservatoris professionals de música de Cullera i d’Oliva. En aquest encontre s’intercanvien coneixements sobre tècniques en acústica i es realitza un concert de bandes de música a l’Aula Magna del Campus.

Articles relacionats