19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

El projecte europeu O-City liderat pel Campus de Gandia UPV es reuneix a Novi Sad

– Reunió en Novi Sad (Sèrbia) del projecte europeu O-City liderat pel Campus de Gandia UPV

– El projecte O-City fa valdre la cultura i el patrimoni, fomenta l’economia creativa i la innovació educativa

Representants de les organitzacions participants en el projecte europeu O-City, liderat des del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), s’han reunit recentment a la ciutat sèrbia de Novi Sad (capital europea de la cultura en 2021), amb l’objectiu d’avançar en els objectius del projecte: la posada en valor de la cultura i el patrimoni, el foment de l’economia creativa i l’estímul de la innovació educativa.

Segons explica José Marín-Roig, coordinador general d’O-City, aquest té com a missió la construcció de la plataforma www.o-city.org, on el patrimoni cultural i natural de les ciutats del món estarà representat a través de creacions multimèdia (fotos, vídeos, animacions, còmic, etc.). ‘Aquestes creacions es desenvoluparan a les aules de centres educatius de diferents nivells (secundària, cicles, batxiller, universitat), a través d’accions formatives independents. Per a això el consorci està elaborant cursos online (MOOC), adaptats a diferents contextos educatius (culturals, econòmics, socials, etc.), dirigits als professors que vulguen posar en marxa aquesta iniciativa a les seues aules’. El projecte O-City té tres anys de duració i un milió d’euros de pressupost.

O-City s’emmarca en la convocatòria d’aliances del coneixement (Knowledge Alliances) del programa europeu Erasmus+, on universitats i empreses s’agrupen per a generar valor mitjançant l’educació en algun dels eixos estratègics la UE.

Tretze socis de sis països

Onze professors i professionals del Campus de Gandia de la UPV formen l’equip de desenvolupament del projecte, en el qual participen tretze entitats associades de sis països diferents (Espanya, Itàlia, Grècia, Eslovènia, Sèrbia i Colòmbia); en aquesta ocasió, els professors José Marín-Roig, Asunción Pérez i María José Canet van acudir a la reunió de la ciutat sèrbia de Novi Sad.

Asunción Pérez i María José Canet són responsables de la coordinació tècnica i administrativa del projecte i qualifiquen la reunió de molt positiva, a causa de la reestructuració de tasques que s’ha escomés per a aconseguir els objectius.

Una vegada celebrades les tres primeres reunions a Gandia, Matera (capital cultural europea en 2020) i Novi Sad les següents fites del projecte seran revisats el mes de juliol en Larisa (Grècia), en una reunió que marca l’equador d’O-City.

Articles relacionats