14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Sanitat vacuna aquesta setmana a 24.000 professionals de les forces i cossos de Seguretat i personal d’Emergències

– Es vacunen professionals de la Guàrdia Civil, Policia Local i Autonòmica, personal tècnic de les forces i cossos de Seguretat, així com professionals de Protecció Civil i d’Emergències

– Sanitat habilita els tres hospitals de campanya per als processos de vacunació i s’emprarà la vacuna de AstraZeneca

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat aquesta setmana a administrar la vacuna enfront del COVID-19 a professionals de les forces i cossos de Seguretat, Emergències i Forces Armades.

Per a això, hi ha disponibles 24.000 dosis de la vacuna AstraZeneca que permetran iniciar el procés d’immunització enfront del coronavirus de professionals pertanyents a la Guàrdia Civil, Policia Local i Autonòmica, personal tècnic de les forces i cossos de Seguretat, professionals de Protecció Civil i personal d’Emergències.

En concret, rebran la dosi de la vacuna els i les professionals nascuts l’any 1966 o posterior fins als nascuts i nascudes l’any 2003, ja que s’empra la vacuna de AstraZeneca, que està recomanada per a les persones d’entre 18 a 55 anys. A les persones majors de 55 anys se’ls vacunarà quan els corresponga pel seu grup d’edat.

Per a dur a terme els processos de vacunació, la Conselleria de Sanitat ha habilitat els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana, en els quals s’han establit els circuits adequats per a la vacunació i s’han dotat del personal necessari per a desenvolupar aquest procés.

D’aquesta manera, els i les pacients estan sent convocats en un horari de 8 del matí a 8 de la vesprada de dilluns a dissabte, fins que finalitze la vacunació de les persones convocades. La previsió és vacunar a 120 persones a l’hora a l’hospital de campanya d’Alacant, 48 persones a l’hospital de campanya de Castelló i 180 en el de València.

De fet, cada hospital de campanya ha sigut dotat dels equips de professionals de vacunació específics. Així, l’hospital de campanya de Castelló compta amb 4 equips de vacunació, en el de València s’han incorporat 15 equips i Alacant compta amb 10 equips de professionals per a desenvolupar la campanya de vacunació.

Tots aquests equips són els encarregats de coordinar el procés de vacunació des de l’arribada del pacient fins que rep la vacuna i passa a un espai postvacunació, en el qual ha de romandre mínim 15 minuts en observació per si apareguera alguna reacció adversa.

El procediment de vacunació s’ha dissenyat de manera que queda regulat el flux de persones, evitant aglomeracions dins de la instal·lació i mantenint en tot moment les mesures preventives, com la distància mínima interpersonal.

Campanya vacunació Comunitat Valenciana

D’altra banda, Sanitat continua amb els processos de vacunació enfront del COVID-19 en els grups que ja s’estaven vacunant. Durant aquesta setmana també s’administrarà la segona dosis de la vacuna de Pfizer en aquelles residències que van iniciar la vacunació durant la setmana del 8 al 14 de febrer. A més, en aquests centres s’iniciarà la vacuna de les persones que per infecció activa no van poder rebre-la en el seu moment.

Així mateix, s’administrarà la vacuna en centres de dia de persones amb diversitat funcional i a sanitaris del sistema sanitari de salut que no van poder vacunar-se prèviament.

Quant als grups de població de majors de 80 anys i grans dependents, està previst aquesta setmana administrar 37.000 dosis de la vacuna de Pfizercomirnaty.

Finalment, amb la vacuna Moderna està previst administrar la segona dosi a personal o residents de residències, així com en hospitals públics i en el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana.

Articles relacionats