14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Gandia ha resolt ja més d’1 milió d’euros en ajudes directes a autònoms i microempreses

• La Junta de Govern Local ha aprovat hui la quarta remesa de 143 sol·licituds del Parèntesi Gandia, dins el Pla Resistir, que es pagaran a finals de setmana. Hi ha 42 més que s’aprovaran els pròxims dies en una junta extraordinària.

• Amb aquestes ja són 427 les ajudes resoltes, el 74 % de les sol·licitades fins al moment (634). Un temps rècord de tramitació i pagament, tenint en compte que el termini per a demanar-les encara està obert fins al 12 de març.

• Com a finestreta única, l’Ajuntament també està registrant les sol·licituds per a altres línies d’ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, com ara per a l’oci nocturn o l’artesania.

Com cada dilluns, els co-portaveus de l’executiu han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la reunió de la Junta de Govern Local celebrada aquest matí.

Així, en primer lloc, el vicealcalde, Josep Alandete, ha mostrat la satisfacció del govern del Serpis, perquè, coincidint amb la millora de les dades de la pandèmia, iniciem una setmana de desescalada en algunes de les restriccions més dures decretades per la Generalitat, amb la reobertura de les terrasses a l’hostaleria… “Però no ens hem de confiar i cal continuar demostrant responsabilitat i mantindre totes les precaucions, així com seguir les normes de seguretat de les autoritats sanitàries davant de la Covid-19”.

Alandete també ha destacat la rapidesa i agilitat amb què s’estan aprovant i pagant les ajudes directes Parèntesi Gandia per a autònoms i microempreses, del Pla Resistir de la Generalitat. No en va, ja s’ha tramitat més d’1 milió d’euros.
En aquest sentit, l’edil delegat de Govern Obert i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha informat que la Junta de Govern local ha aprovat aquest matí la quarta remesa de sol·licituds, 143, que ja es podrien pagar a finals de setmana. Si les sumem a les 254 concedides ja, estem parlant de 427, el que representa el 73’97% de les 634 presentades fins a primera hora del matí de hui.

Igual que la setmana passada, en els pròxims dies es podria celebrar una altra Junta de Govern Local extraordinària per tal d’aprovar altres 42, el dia de hui, però que en seran més. “La voluntat del govern és que ningú es quede fora, per això estem estudiant la casuística per a poder obrir una segona edició que done cobertura a les poques sol·licituds que ara han quedat excloses”. Prieto ha destacat també el fet que es resolga abans de la finalització del termini (12 de març). Amb la filosofia que no es pot esperar perquè aquestes mesures volen pal·liar el parèntesi en l’activitat generat per la pandèmia.

Finalment, Prieto ha recordat que, com a finestreta única, l’Ajuntament també està registrant les sol·licituds per a altres línies d’ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, com ara per a l’oci nocturn o l’artesania.

Articles relacionats