13.4 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Gandia facilitarà la revisió de les terrasses perquè l’hostaleria augmente el nombre de taules

– Gandia acorda un nou marc d’actuació per a l’hostaleria

· S’estudiarà l’ampliació de les terrasses sempre que siga possible i no interferisca en la circulació de vianants i vehicles

· El govern municipal simplifica els tràmits a realitzar per agilitzar els termini

El regidor delegat de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez; Nacho Arnau, regidor delegat de Seguretat; acompanyats per Jose Manuel Navarro, president de DestíSafor; i Ferran Fuster, en representació de l’associació d’Hostaleria de Centre Històric han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que el govern municipal i el sector han acordat, després de mantindre diverses trobades, una sèrie d’Instruccions a l’hora de desplegar les terrasses (75% d’aforament, distància d’1,5 metres entre taules i les ja habituals imposades per les autoritats sanitàries quant a higiene i ús de la mascareta) i realitzar una nova revisió dels espais que ocupen les terrasses d’aquests establiments on, sempre que siga possible i no interferisca el pas de vianants i vehicles, s’augmente el nombre de taules.

Tal com ha explicat Martínez, les terrasses s’han convertit “en un element estratègic per a l’hostaleria i la ciutat. Tots estem d’acord que per evitar la pandèmia és ser rigorosos amb les instruccions de l’autoritat sanitària i utilitzar els espais a l’aire lliure” “Hem mantingut reunions perquè els espais siguen més eficients i efectius. Per això hem simplificat els tràmits, facilitar la instal·lació de materials auxiliars per a l’hostaleria a més d’altres mesures que estem estudiant conjuntament“.

L’edil ha fet una crida a la ciutadania en general “Tots hem de ser absolutament respectuosos amb les normes i no traslladar alguns mals comportaments als espais dels establiments privats“.

Per la seua banda, Nacho Arnau va incidir que “l’hostaleria pren un protagonisme important en aquesta desescalada i per ells hem mantingut reunions amb el sector on hem acordat donar una interpretació més àmplia a la Norma“.

Sempre que siga possible anem a afavorir que l’hostaleria puga ocupar la via pública” i afegia que “en aquest tipus de situacions cobra especial importància la implantació de les dues” Moradas “que suposaran una pildora d’oxigen per a molts establiments“.

Arnau va finalitzar la seua intervenció afirmant que “ara és el temps de mesures excepcionals que seguirem perfilant de la mà del sector. L’hostaleria ha d’estar tranquil·la perquè, des del diàleg, seguirem treballant a millorar les condicions d’un dels sectors més afectats per la pandèmia“.

Jose Manuel Navarro ha explicat que “des del primer confinament ja vam estar plantejant al consistori mesures que s’han anat posant en marxa. Hem aconseguit moltes coses que ens han permés tindre una campanya estival acceptable. Ara mateix només podem treballar al carrer, però entre tots aconseguirem que s’harmonitze la convivència entre els negocis i els veïns“.

Finalment, Ferran Fuster, es va mostrar il·lusionat per la reobertura: Estem molt il·lusionats i amb ganes de veure com funciona aquesta nova etapa. L’hostaleria genera molta economia i contribueix al benestar social de la ciutat. Seguirem treballant colze a colze amb l’administració local per arribar com més aviat millor a la nova normalitat”.

Articles relacionats