23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Sanitat pren mesures per l’augment dels brots de coronavirus en les residències de majors

La consellera de Sanitat ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors en la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que “aquestes situacions són especialment preocupants, tant en la Comunitat Valenciana com en el conjunt d’Espanya”, per la qual cosa “davant aquests brots hem d’extremar les precaucions i centrar tots els nostres esforços a contindre el virus, perquè ens trobem davant persones amb major vulnerabilitat i són espais de convivència i de contacte entre ells”.

Per aquesta raó, aquest dimecres eixirà una resolució per a facultar a la Conselleria de Sanitat a posar sota el seu control i protecció a aquelles residències, públiques o privades, en les quals hi haja un brot de coronavirus. D’aquesta manera, el personal sanitari dependent de la Conselleria podrà prendre quantes mesures considere necessàries dins de la residència per al control i el tractament de la pandèmia, i tindrà plenes facultats en l’àmbit sanitari sobre el conjunt del personal adscrit als centres.

Per a això, davant el brot de coronavirus en una residència, la Conselleria de Sanitat designarà un responsable propi del departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requerisca, per a fer-se càrrec de l’activitat assistencial dels centres de majors.

A més, la Conselleria de Sanitat tindrà plena capacitat d’inspecció en tots els centres de residències de majors per a avaluar la seua situació i determinar la mesures que considere oportunes. Aquestes mesures estaran en vigor el temps que dure la pandèmia.

Els tres brots s’han produït en residències de majors de Torrent, Alcoi i Elx.

En la residència de Torrent hi ha en aquests moments 47 casos positius, 5 d’ells ingressats en un hospital, i 16 residents pendents del resultat de les proves.

En la residència d’Alcoi, estan aïllats amb símptomes en aquests moments un total de 58 persones, controlats per 8 reforços de la Unitat d’Hospitalització a domicili. A més, està pendent la contractació de 31 persones (1 metge, 12 infermeres i 18 TCAES) per a reforçar el centre.

D’altra banda, en la residència de majors d’Elx hi ha en aquests moments aïllats i amb símptomes 3 usuaris. També 5 dels residents estan hospitalitzats, tres d’ells en planta i dues en l’UCI.

Barceló ha matisat que Salut Pública i la direcció del departament de Salut estan en contacte permanent amb la residència per a cobrir totes les necessitats.

Articles relacionats