11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Salvar les platges de la Safor no té color polític

-Salvar les platges de la Safor no té color ni rèdit polític. Com ho demostra els acords alcançats pels municipis, governants per diferents partits polítics, que pertanyen a la plataforma “Salvem les platges de la Safor”

– Tavernes de la Valldigna i la plataforma ciutadana “Salvem les platges del sud de Gandia”, s’han unit també

La regressió de les platges va més enllà, és un problema estructural que no es soluciona amb l’aportació de sorra d’altres platges. I més quan els diferents temporals són cada vegada més freqüents. Temporals que s’encarreguen de destrossar i arrossegar de nou les aportacions de sorra i inclús passejos marítims.

És ben conegut que la regressió no es produeix per un factor a soles. Sinó que és la conseqüència de diversos factors com són: el port de Gandia, la falta d’aportació dels rius, les construccions realitzades, les sequies que es troben segues, etc.

Però el que s’ha de fer és abordar el problema per a deixar de patir aquestes nefastes conseqüències. Que reverteixen en perduda d’inversió, baixar la qualitat de les platges, perdudes econòmiques per al sector turístic i com no per als usuaris i visitants d’aquestes platges.

L’Alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, ha volgut destacar, que la plataforma ciutadana “Salvem les platges del sud de Gandia”, s’unisca a les reivindicacions, “em sembla magnífic que la reacció veïnal haja impulsat que els municipis afectats unifiquen les seues demandes de regeneració de les platges. La ciutadania ha pres consciència i això és molt positiu. Que aquest moviment ciutadà nascut a Bellreguard ajude també a fer força per aconseguir solucions estructurals amb la implicació del Ministeri. Cal destacar també el suport a la plataforma d’exalcaldes del poble, que poden aportar la seua experiència, ja que en el seu moment ja van prendre decisions relacionades amb el passeig marítim de Bellreguard”

Una de les primeres accions realitzades ha sigut fer una carta dirigida a la Directora General Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per a demanar solucions. La carta ha sigut signada pels alcaldes i alcaldesses dels pobles d’Oliva, Piles, Miramar, Bellreguard, Guardamar de la Safor, Daimús, Tavernes de la Valldigna i representants dels veïns. La iniciativa també compta amb el suport de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Articles relacionats