18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Podem s’alia amb el PP i C`s per a impedir al Consell pujar el sou dels alts càrrecs

Els grups parlamentaris de Cs, PP, Podem i el diputat del grup de No Adscrits David de Miguel han acceptat este dimecres l’esmena de la formació taronja que rebutjava la pujada de sous i complements d’alts càrrecs del Consell que s’inclou en el projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pròxim exercici de 2018, per la qual cosa esta qüestió no serà inclosa en els comptes del govern valencià.

Així s’ha acordat este dimecres en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda en la qual es debat en les diferents esmenes que els grups parlamentaris han presentat contra el projecte de pressupostos del Consell per a 2018. Així mateix, s’ha rebutjat un esmena sobre esta qüestió que proposava el PP.

En l’esmena de Ciutadans es rebutja que els alts càrrecs de l’administració autonòmica que al mateix temps siguen funcionaris tinguen dret a la percepció del complement de carrera administrativa, així com que el personal emprat públic nomenat per a alts càrrecs que mantinguera en el moment de la seua designació una relació de serveis permanent, no contractual, amb alguna administració pública o poder de l’estat, no percebrà retribucions inferiors a les quals pogueren correspondre-li de continuar en el lloc que exercia amb anterioritat.

Durant el debat, el diputat del PP Rubén Ibáñez ha acusat el Consell de fer pujades de sou “constants” i els ha instat a fer “un poc més” i gestionar, a més de tindre la “ganga” d’augmentar-se els salaris. “Mentre vostés es pugen el sou les llistes d’espera van augmentant”, ha criticat el ‘popular’, qui ha etzibat a l’administració valenciana: “Es pot tindre més cara? Per ací no anem a passar”.

En similars termes s’ha pronunciat el diputat de Podem David Torres, qui ha assenyalat que moltes famílies valencianes segueixen en una situació d'”asfíxia” per les conseqüències de la crisi, per la qual cosa creu que per “responsabilitat” i per a donar “exemple”, no és el moment d’escometre este canvi. “No diem que no es reconega en un futur, però pensem que en este moment hem de donar exemple i no és el moment d’eixa modificació de sous”.

Per la seua banda, Toni Woodward, de Cs, ha recordat que fa unes setmanes les Corts van aprovar la Renda Valenciana d’Inclusió que ajudarà a moltes famílies a “eixir del pou” i de la situació de pobresa i recobrar la dignitat, per la qual cosa considera que esta pujada “no té justificació en este moment”.

No obstant açò, José Muñoz (PSPV) ha assenyalat que hi ha 4.000 funcionaris amb retribucions superiors al president de la Generalitat i, al seu juí, açò és “una situació estranya”, per la qual cosa entén que quan un funcionari passa a treballar com a alt càrrec de la Generalitat amb un grau de responsabilitat i treball major, no pot rebre menys diners que el que rebia en el seu treball anterior.

Des de Compromís, Mireia Mollà ha lamentat que els funcionaris “perden els drets adquirits després d’anys de reivindicació, quan passen a formar part de l’administració”.

Per a Mollà, “no s’entén que un president cobre menys que l’organigrama que li precedeix”, per la qual cosa veu “de sentit comú” estos complements salarials i ha comentat que “donava per fet que havien debats que estaven superats” com és aquest.

Podem ja havia anunciat a primera hora del matí que no votaria a favor de l’articulat que dictamina la pujada de sous i complements per als alts càrrecs del Consell en considerar que a la Comunitat Valenciana “hi ha milers de famílies en situació de precarietat i este augment no és una prioritat en uns comptes tan ajustats”.

Així, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha manifestat, a través d’un comunicat, que esta formació “no pot acceptar que estos pressupostos contemplen una pujada de salaris d’alts càrrecs quan la gent segueix patint la precarietat”.

Articles relacionats