18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia redissenya la web municipal

web gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; el regidor delegat d’Administració, Modernització i Govern Obert, Jose Manuel Prieto, i el tècnic del departament d’Informàtica, Rafa Martí, han presentat la nova web del municipi, una pàgina que tenia més d’una dècada, estava tècnicament molt antiquada i presentava moltes limitacions, com ara, el mal funcionament dels servidors. La nova web s’ha confeccionat seguint el model de les més valorades d’Espanya.

Des de la regidoria d’Administració, Modernització i Govern Obert, s’ha apostat fermament per una actualització de la pàgina web perquè Gandia estiga al dia, adaptant-se a les exigències de les noves tecnologies i renovant totes les eines que posa a l’abast del ciutadà.

D’aquesta manera, qualsevol usuari que accedisca a la nova web des de la direcció gandia.org, es trobarà des de ja amb una nova pàgina més atractiva, més actual i on els continguts són més fàcils d’arribar a la gent, ja que funciona en qualsevol dispositiu com tablets i mòbils gràcies a la incorporació de la tecnologia responsive.

Les principals novetats del nou web són la inclusió de tota la normativa municipal, la plataforma de contractació del sector públic a més d’una millora substancial en l’apartat d’actualitat de Gandia, amb un bloc de notícies i un altre d’esdeveniments.

Sobre la nova web, Diana Morant ha declarat que “aquesta proposta reflectix la nostra posada en valor per la transparència en la gestió municipal i el dret d’accés a la informació blica. La passada setmana, el regidor José Manuel Prieto ja va presentar la nova App mòbil municipal Comunica Gandia i la intenció és unificar totes les aplicacions mòbils municipals per facilitar la informació als veïns” i afegia que “una web és una eina, un instrument democratitzat de l’administració i de la feina de govern“.

Aquest és el govern més transparent de la història de Gandia. De fet, la Generalitat Valenciana ens ha considerat l’ajuntament més transparent de la província. Per posar alguns exemples: publiquem totes les factures que paguem; retransmetem els plenaris en directe; la meua agenda és pública i coneguda perquè tots sàpiguen amb qui em reunix i per què; i el nostre portal de la transparència és més ambiciós que la mateixa Llei de Transparència que ha de complir. El 35% de la informació que donem no és d’obligat compliment. Tenim un nou portal de Transparència i millor desenvolupat, el qual ha estat realitzat pels tècnics de la Casa” va finalitzar l’alcaldessa, no sense abans agrair la feina feta per part dels tècnics municipals i la regidoria de Modernització.

Per la seua banda, Lorena Milvaques, ha afirmat que “un lloc web és un gran espai on arriben els desitjos, les recomanacions, les opinions i les peticions de la ciutadania i on, al mateix temps, brolla la informació municipal i les respostes a tantes qüestions plantejades i on es produïx, per tant, una interacció enormement profitosa entre l’administració i els administrats“.

Des d’ací ens comprometem a continuar ampliant les utilitats d’aquesta finestra de possibilitats ilimitades. Així, assumim el repte d’anar eixamplant les eines a l’abast de la ciutadania perquè dia a dia siga més còmode, més àgil i més senzill relacionar-se amb l’Ajuntament. En els pròxims mesos hem de permetre la possibilitat de realitzar qualsevol tipus de tràmit o de pagament d’impostos o de taxes municipals sense necessitat de moure’ns de casa si així ho volem. Hui en dia és tècnicament possible i nosaltres ho hem de fer viable des d’un punt de vista pràctic” va afirmar la vicealcaldessa.

Milvaques també ha incidit especialment en què per primera vegada, s’inclourà una pestanya específica sobre violència de gènere on les persones víctimes de la violència de gènere podran accedir amb un sol clic al telèfon d’emergència (016) i el telèfon de l’àrea d’Igualtat on amb la màxima intimitat podran ser ateses i ajudades. “És un fet important que s’haja fet aquest pas, perquè hi ha vegades que la gent no sap a on anar“.

El regidor Jose Manuel Prieto, ha explicat que la nova web ha suposat una inversió de 5.000 €, ja que l’empresa ha facilitat el motor d’aquesta, mentre que han estat els tècnics municipals els qui s’han encarregat de la programació, introducció de les dades, disseny i treball intern. Un treball que ha durat un any i on s’han invertit milers d’hores.

Prieto ha destacat que el treball també s’ha estés a la posada en marxa d’una nova seu electrònica, elaborat un nou portal de transparència a més d’una App que va ser presentada la passada setmana. “Són quatre potes, la seu electrònica, l’APP, la pàgina web i al portal de transparència. Tot renovat aquesta legislatura i tot amb recursos propis. Hui ja és possible realitzar 21 tràmits administratius diferents a la seu electrònica i progressivament, amb el certificat digital, anirem incorporant nous“. En aquest punt, Prieto ha destacat que Gandia és el vuité ajuntament d’Espanya en interoperabilitat i que el volum de tramitació electrònica dels ciutadans mitjançant el portal municipal ha augmentat un 700% durant l’últim any. “Abans de finalitzar la legislatura volem que des de la mateixa web es puga concertar una cita prèvia per a un departament en concret. Ja vam presentar aquest estiu el nou sistema de cues que possibilita que en un mateix torn es puguen realitzar tots els tràmits necessaris“.

Finalment, el tècnic del departament d’Informàtica, Rafa Martí, va destacar que el nou portal conté canvis substancials. “Cada departament té i genera molta informació i el que hem intentat és fer més accessible la informació simplificant els menús. Hem donat preferència a les seccions i apartats que la ciutadania més utilitza basant-nos en les dades de l’antiga web“. Un altre aspecte destacat pel tècnic és la millora en el cercador intern que permet localitzar els llocs d’interés de manera més simple.

Articles relacionats