9.5 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

La Safor s’emporta la major part de la inversió en regeneració de platges

platja Daimus
Al centre, l’alcalde de Daimús i el delegat del Govern.

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient va a realitzar 10 actuacions preventives en el litoral de la província de València amb una inversió de 471.000 euros per a protegir la costa i minimitzar danys davant possibles temporals.
Així ho ha anunciat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha destacat “la importància d’aquest treball preventiu, identificant els punts més vulnerables davant possibles temporals”.
Moragues ha donat a conèixer aquest dilluns el pla d’actuacions preventives que està realitzant en la província la Demarcació de Costes de València de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar per a protegir els platges més vulnerables davant possibles temporals.
Les actuacions es van a realitzar en els municipis de Sagunt, Massamagrell, València, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Daimús, Bellreguard, Piles i Oliva. Alguns d’ells ja han començat en les últimes setmanes, com el qual este dilluns ha visitat el delegat de Govern a Daimús. La previsió és acabar el conjunt d’actuacions a final d’aquest mes, detalla la Delegació de Govern en un comunicat.
La inversió conjunta de la totalitat d’actuacions ascendeix a un import d’uns 471.700 euros dels quals 381.200€ van destinats a transvasaments d’arena i 90.500 euros van destinats a protecció i revegetación dunar.
Entre les actuacions previstes, es va a transvasar arena de la platja de Sant Antoni de Cullera a la platja de la Goleta a Tavernes de la Valldigna amb una inversió de 166.000 €, on es van a mobilitzar 10.700 m3 equivalents a uns 900 camions d’arena, permetent incrementar l’amplària de platja i aconseguint un increment de la protecció de la costa enfront dels temporals.
Igualment, en la llista de projectes figuren el transvasament d’arena de la platja Nord de Gandia a la platja de Daimús, amb una inversió de 19.600€, mobilitzat 3.000 m3 equivalents a uns 250 camions d’arena i permetent incrementar l’amplària de platja en les proximitats del passeig marítim; el transvasament d’arena de la platja Nord de Gandia a la platja de Bellreguard, amb una inversió de 13.000€ on es van a mobilitzar 2.000 m3 equivalents a uns 170 camions d’arena i permetent incrementar l’amplària de platja en les proximitats del passeig marítim, i el transvasament d’arena de la platja Nord de Gandia a la platja de Piles, amb una inversió de 32.600 € on es van a mobilitzar 5.000 m3 equivalents a uns 420 camions d’arena i permetent incrementar l’amplària de platja en les proximitats del passeig marítim.
Finalment, es farà la delimitació de cordons dunars  al sud d’Oliva i la revegetación i estabilització dunar a Daimús. 

Articles relacionats